Heyelandan Zarar Gören Tonya-vakfıkebir Karayolu Tek Şeritten Ulaşıma Açılacak

Heyelandan dolayı yaklaşık 3 hafta önce ulaşıma kapanan Tonya-Vakfıkebir karayolunda ulaşımın yarın tek şeritten ulaşıma açılacağı belirtildi.

Heyelandan Zarar Gören Tonya-vakfıkebir Karayolu Tek Şeritten Ulaşıma Açılacak

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, heyelandan dolayı 19 Ekim tarihinden bu yana ulaşıma kapalı bulunan Vakfıkebir-Tonya karayolunda incelemelerde bulundu. Beraberinde Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Tonya Kaymakamı Halit Mengi, İlçe Belediye Başkanı Osman Beşel ile incelemelerde bulunan Vali Öz, yolun ulaşıma açılması için yoğun çaba sarfedildiğini söyledi.

Vali Öz, “Heyelanın yaşandığı günden bu güne yolun açılması için ilgili kurumlarımız yoğun bir gayret gösterdi. İhale süreci beklenmeden burası şantiye müteahhitlerine verilerek hemen inşaata başlanıldı. Gece gündüz çalışıyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz. Ulaşımda zorluklarımız var. Bu yüzden çalışmaları yoğunlaştırdık. 3 ayda bitmez diyorlardı ama görünen o ki önemli mesafeler alındı. Yolla ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Son olarak taban betonu da bugün dökülüyor. Arka dolgusu da yapılıp Pazar günü öğleden sonra tek şeritle geçişi sağlayacağız. Ondan sonraki süreçte de yolun alt kısmındaki betonu yükseltip arka dolgusunu yol seviyesine çıkaracağız. Sonra da yolun üst kısmındaki alanda kazı ve duvar çalışmalarımızı tamamlayıp düzenli bir asfaltla kademeli olarak bu işi en kısa zamanda tamamlamış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA