Ekonomi Bakanı Zeybekci’den Köroğlu Filmine Destek Sözü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ülkenin tanıtımından film sektörünün ne kadar önemli olduğunu gittikleri ülkelerde karşılaştıkları Türk dizi ve filmleriyle gördüklerini belirterek, Köroğlu filmi için de gereken desteği verebileceklerini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci’den Köroğlu Filmine Destek Sözü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrasında Bolu Belediyesi’ni ziyaret etti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından karşılanan Bakan Zeybekci Köroğlu filminin tanıtımı için gereken desteğin verileceğini söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu’yu ve Köroğlu’nu Dünya’ya tanıtmak için de bir film yaptırma arzusundayız. Bu filmin senaryosundan çekimine kadar ciddi bir iş olduğu için bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Önümüzdeki dönem içinde Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak hem Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı ziyaretlerimizde bunları dile getireceğiz. Ayrıca Türk Dünyası’nda tek nevruz tepesi Seben İlçemizin Alpagut Köyü’nde var. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Köroğlu filminin yapımı konusunda destek vereceğini açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki film ve dizi yapımcıları ile bir araya geldiklerini ve Amerikan yapımı Lost ve Prison Break dizilerinin yönetmeni Bobby Roth’unda toplantıya geldiğini ifade ederek, “Ülkenin tanıtımından film sektörünün ne kadar önemli olduğunu gittiğimiz ülkelerde karşılaştığımız Türk dizi ve filmleriyle görüyoruz. Film yapımı ile ilgili çalışmada Türkiye’nin tanıtımında ki rolünden dolayı inşallah bir şeyler yapmaya çalışırız. Milletvekillerimiz ile geldiğinizde bu konuyu değerlendirelim. Eğer güzel bir çalışma olursa destekleyebiliriz” diye konuştu.

Ziyarette, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye hediye verdi.
Kaynak: İHA