Ulusoy Un Halka Açılıyor

Ulusoy Un, sermayesinin yüzde 27,8’ini borsada işleme açmak için düğmeye bastı.

Ulusoy Un Halka Açılıyor

Türk ununu dünyaya taşıyan güvenilir gıda tedarikçilerinden Ulusoy Un, Borsa İstanbul A.Ş.’de (BİST) işlem görmek için gün sayıyor. Şirketin yüzde 27.8’ini halka açacak olan Ulusoy Un, sermaye artırımı ve ortak satış yoluyla 23 milyon 500 bin TL nominal değerdeki hissesini satışa sunuyor.

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek halka arzda 12, 13 ve 14 Kasım tarihlerinde talep toplanacak. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay alan şirket, halka arzını bakiye yüklenim aracılığı ve yüzde 26.5 iskontolu, 2.90 ve yüzde 12.6 iskontolu 3.45 TL fiyat aralığından talep toplama yöntemi ile gerçekleştirecek. Ulusoy Un, 20 Kasım 2014 tarihinden itibarin BİST Ulusal Pazar’da işlem görmeye başlayacak olan, bir yıl süre ile ortak satışı ve bedelli sermaye artırımı yapılmayacağını da taahhüt ediyor.

Ulusoy Un, halka arzını Anemon Otel’de düzenlediği toplantıda açıkladı.

Düzenlenen toplantıya Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, CEO Günhan Ulusoy ve iş adamları katıldı.

Ulusoy Un A.Ş.’nin tarihçesinde bir miladı yaşadıklarını belirten Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, “Ailemizin de tarihçesinde bir miladı ve mutluluğu yaşıyoruz. 45 yıldır özenle büyüttüğümüz, emek verdiğimiz şirketimizi bu hale getirdik. Bu emek verdiğimiz şirketi ‘gelecek nesillere aktarmalıyız’ kararını hep beraber verdik. O hazırlığı yaptık. Hepimize hayırlı olsun, bugüne gelmemizde sizlerin mensup olduğu finans kurumunun çok büyük bir desteği var. Mütevazi bir zahireci dükkanından bugün sektörünün en önemli kuruluşlarından biri olduysak, burada bizim emeğimiz kadar bizlere güvenen, bizleri destekleyen başta müşterilerimiz olmak üzere finans kurumlarının çok büyük bir desteği var. Biz onlara her zaman minnettarlığımızı ifade ettik” dedi.

Türkiye’nin en büyük un üreticilerinden biri olarak hem kurumsallaşmayı hem de şirketi gelecek nesillere taşımayı hedeflediklerini ifade eden Ulusoy Un CEO’su Günhan Ulusoy, “Günlük 900 ton buğday işleme kapasitesi ile dünyanın güvenilir gıda tedarikçilerinden biriyiz” diye konuştu.

Ulusoy Un olarak 25 yıllık bir süreçte 5 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan bir kapasiteye ulaştıklarını belirten Ulusoy, “Sürekli gelişen ve büyüyen ihracat pazarlarımızla satış kapasitemizi artırıyoruz. Üretimimiz 2014 yılı ilk altı ayında geçen senenin ilk 6 ayına göre yüzde 30 arttı. Artan talebi karşılayabilmek için, 2016 yılı sonunda günlük bin 500 ton üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tesisimizde kullanılacak yeni teknolojilerle ve farklı ürünlerle, müşterilerimizin çok çeşitli taleplerini karşılayabileceğiz” şeklinde konuştu.

"KARI YÜZDE 224 ARTTI"
Bu yılın ilk yarısında net karın 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 224 artarak 9.4 milyon liraya yükseldiğinin altını çizen Ulusoy, “Aynı dönemde net satış gelirimiz ise yüzde 60 artarak 433 milyon liranın üzerine çıktı. Halka arz sonrasındaki hedefimiz, Samsun’da yapılmakta olan yeni tesisimizi tamamlayıp, kapasitemizi artırmak. Orta ve uzun vadede ise Türkiye ve yurt dışında yeni yatırımlarla büyümemizi sürdürerek, sektörde global bir oyuncu olmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu

Kaynak: İHA