Köyde Yaşayan Kadınlar, Spor Kompleksinde Zayıflayacak

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan "Obezite Kaderimiz Değil Projesi" çerçevesinde 14 köy ile bir beldeye spor kompleksi yapılacak.

Proje, Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde, kadınlara tanıtıldı.
Kırklareli Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, Kaynarca İlkokulunda düzenlenen toplantıda, projeyle köy ve beldelere spor kompleksi kurulacağını söyledi.

Projeyi önemsediklerini ve amaçlarının köyde yaşayan kadınların kilolarından uzaklaşarak daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak olduğunu belirten Selvi, şöyle konuştu:
"Obeziteye meyilli bir toplumuz. Kilo, sağlığımızı direk etkileyen bir sorun. Kalp damar hastalığından tutun tüm hastalıkların ana sebeplerinden biri, düzgün beslemememiz. Bu projede her türlü detay düşünüldü. Bunu bir karşılık için yapmıyoruz. Vatandaşımız sağlıklı olursa bize en büyük verilecek ödül bu olacaktır. Sağlıklı birey demek sağlıklı bir toplum demek. Daha uzun yaşam için kilolarımıza 'dur' demeliyiz.''

- "Köydeki kadınlar da kilo alıyor"

Proje Koordinatörü Cihangir Bayburtluoğlu ise çiftçiliğin artık insan gücüyle değil teknoloji ve iş makineleriyle yapıldığını, bu nedenle köyde yaşayan kadınların da hareketten uzak kalarak kilo aldığını söyledi.

Projeyle kadınlara sporu sevdirmeyi ve beslenme konusunda onları bilinçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bayburtluoğlu, şunları anlattı:
''Köylerde bu kapsamda spor kompleksleri kurulacak. Trakya Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülecek projemiz 9 ay sürecek. Proje kapsamında ilk etapta 180 kadını hareketlendirmek ve bilinçlendirmek istiyoruz. Sporla hareketlenen ve bilinçlenen kadınlarımız zamanla kilolarından kurtulacak ve obeziteyle mücadele etmiş olacağız."
Bayburtluoğlu, kadınlara Longoz Ormanları'nda spor yaptırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker de projeye her zaman destek olmaya çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA