HDP'li Ahmet Karataş'a saldırı kamerada

HDP Parti meclis Üyesi Ahmet Karataş'a düzenlenen bıçaklı saldırıyla ilgili yeni görüntülere ulaşıldı.

HDP'li Ahmet Karataş'a saldırı kamerada
HPD Parti meclis Üyesi Ahmet Karataş, partisinin Ankara il başkanlığında üye olmak istediğini belirterek odasına giren Emre A. tarafından bıçaklanmıştı. Boğazı kesilen Karataş, hayati tehlikeyi atlatırken saldırgan yakalandıktan sonra tutuklanmıştı. Saldırıyla ilgili yeni görüntülere Kanal D haber ulaştı.

SALDIRGAN YÜZÜNÜ KAMERALARDAN SAKLAMIŞ
Görüntülerde saldırganın bina girişinde yüzünü kameralardan saklaması dikkat çekiyor. Saldırıyı gerçekleştiren Emre A.'nın binadan koşarak çıkması da yine kameralar tarafından kaydedilmiş. Saldırganın kameralara yansıyan görüntülerinde keşif yapıldığına dair ipuçları var.

"BOYNUMDAN BIÇAKLAMAYA BAŞLADI"
Öte yanda saldırı arından ölümden dönen Karataş ilk kez konuştu. Saldırı anını anlatan Ahmet Karataş, “Her zamanki gibi rutin bir şekilde erken bir saatte partiye geldim. Zil çaldı kapıyı açtım. Yalnızdım. Yetkili birisiyle görüşmek istediğini söyledi. Sekreterden de randevu aldığını söylemişi” dedi. Saniyeler sonra kendisine saldırı olacağından habersiz olan Ahmet Karakaş, saldırganın kendisini öğrenci olarak tanıttığını ver yardım istediğini söyledi. Emre A.'nın konuşurken yüzüne bakmadığını da anlatan Ahmet Karataş, saldırganın tuvalete gitme bahanesiyle odaları kontrol ettiğini belirtti. Saniyeler sonra saldırıya uğradığını anlatan Karakaş, “Sağ tarafımdan, boynumdan bıçak saplamaya başladı ve o anda da çekti düştüm” ifadelerin kullandı.

"BİREYSEL DEĞİL ÖRGÜTSEL"

HDP Genel Merkezi de bugün yaptığı açıklamada saldırının bireysel değil örgütsel olduğunu iddia ederek bu görüntüleri delil olarak sundu.