Elazığ'da Maden Ocağındaki Kaza

ElazığŸ'ın Alacakaya ilçesinde, maden ocağŸında çalışŸtığŸı sırada üzerine kaya parçası düşŸmesi sonucu hayatını kaybeden işŸçinin cenazesi toprağŸa verildi.

Kazada hayatını kaybeden Hacı Aygün'ün (48) cenazesi Fırat ǜniversitesi Hastanesindeki otopsi işŸlemlerinin ardından kent merkezindeki Hacı Osman Camisi'ne getirildi.

Aygün'ün cenazesi kılınan namazın ardından Maden ilçesine bağŸlı ǖrtülü köyünde toprağŸa verildi.

Cenaze törenine, Aygün'ün ailesi ve vatandaşŸlar katıldı.

Hacı Aygün'ün amcası BeşŸir Aygün, cami önünde basın mensuplarına yaptığŸı açıklamada, kazanın meydana geldiğŸi madende, yeğŸeni ve Ahmet şžengül ile çalışŸtıklarını söyledi.

Aygün, olayın aniden yaşŸandığŸını ve yeğŸeninin kaçamayarak üzerine büyük bir kaya parçası düşŸmesi sonucu hayatını kaybettiğŸini, şžengül'ün ise yaralandığŸını söyledi.

Hacı Aygün'ün kuzeni Zülküf Duruk ise Alacakaya'da bulunan maden ocaklarında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığŸını öne sürerek, zaman zaman bu tür kazaların yaşŸandığŸını belirtti.

Kuzeninin hayat dolu bir insan olduğŸunu ifade eden Duruk, "Maalesef kaybettik. Artık maden kazaları kader olmaktan çıkmalı. Bunun için önlemler alınmalı, yeterli işŸ güvenliğŸi sağŸlanmalı. Maden ocaklarında göçük altında kalanların hakları savunulmalı" dedi.

Bu arada aynı kazada yaralanan Ahmet şžengül ise ElazığŸ EğŸitim ve AraşŸtırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
- Olay
Alacakaya ilçesine 12 kilometre mesafedeki Sori mevkisinde, özel bir şŸirketin işŸlettiğŸi krom madeni ocağŸında işŸçilerin üzerine tavandan kopan kaya parçasının düşŸmesi sonucu Hacı Aygün hayatını kaybetmişŸ, Ahmet şžengül ise yaralanmışŸtı.


 
Kaynak: AA