Ak Parti’de Kongre Heyecanı Başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) kongre heyecanı başladı.

Ak Parti’de Kongre Heyecanı Başladı
Adana’nın en uzak ilçeleri Tufanbeyli ile Saimbeyli ilçelerinde yapılan 5. Olağan Kongre’de, mevcut ilçe başkanları güven tazeledi.
AK Parti Tufanbeyli İlçe Kongresi, Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongreye, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, AK Parti İlçe başkanları, il ve ilçe başkan yardımcılarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşma yapan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “Bugün burada, Adana’mızın en uzak, ama gönlümüze en yakın olan Tufanbeyli ilçemizin 5. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiriyoruz. Kongreler bizim açımızdan, birlik ve beraberliğimizin tescil edildiği, çalışmamızın ve parti içi dayanışmamızın, ülke siyasi tarihine örnek olarak sunulduğu süreçlerdir. Bizim ilçe kongremizdeki coşku dahi emin olun yıllardır ülkemizin siyasi tarihinde yer edinmiş hat ta zaman zaman çok nadir de olsa vesayet rejimlerinin gölgesinde iktidara gelmiş siyasi partilere örnek olur. Onlar da kongreler nasıl yapılır? Kongre süreçleri nasıl işler? Kongrelerin kardeşlik duygusu içerisinde nasıl gerçekleştirilir? olduğuna dair örnek alırlar. Bizi başka yerlerde örnek almıyorlar. En azından bu konuda örnek alırlar da ülkemiz siyasi tarihinde kongre süreçlerinin medeni bir şekilde nasıl yapıldığı konusunda kendileri de aynı şiyar ve güzergahta hareket ederler” dedi.

AK Parti Tufanbeyli İlçe Başkanı Hasan Kafadar da, “İlçemiz Adana’ya 200 kilometre uzaklıkta. İnsanlarımız, özel değerlerini ve kültürlerini yitirmedi. Özellikle yerel seçimler burada çok sert geçer. Ancak, bugün burada birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik duyguları yaşanıyor. Tufanbeyli’nin kalbi bugün bu kongre salonunda atıyor. Bugün burada, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dava arkadaşlarına yakışır bir kongre yapıyoruz” dedi.

Mevcut İlçe Başkanı Hasan Kafadar’ın yeniden aday olduğu ve tek listeyle gidilen kongrede, divan kurulu başkanlığını AK Parti İl Başkan Yardımcılarından Mehmet Ali Özmansur, başkan yardımcılığını Hasan Berzan Toprak, katipliğini de Alper Güler yaptı. 209 delegenin oy kullandığı sandıktan geçersiz bir oy çıktı. 209 delegeden 208’inin oyunu alan Hasan Kafadar yeniden AK Parti Tufanbeyli İlçe Başkanlığı’na getirildi.

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
Mahmut Demirer, Muhsin Atan, Fatma Karaduman, Ali Bakadur, Mehmet Öztürk, Habibe Bayık, Mehmet Ali Dönmez, Şaban Çakır, Hasan Değirmenci, Mehmet Çinçik, Gülperi Turan, Talip Yıldırımcan, Halil Arkan ile Selami Boztaş.

SAİMBEYLİ İLÇE BAŞKANI DA DEĞİŞMEDİ
Aynı gün gerçekleştirilen AK Parti Saimbeyli İlçe Başkanlığı kongresi de Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Parti yöneticileriyle çok sayıda partilinin katıldığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, burada yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:
“Buranın sarsılmaz bir cephe olduğunu sizler 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya koydunuz. 30 Mart’ta belki burçta bir delik açıldı. Ama 10 Ağustos’ta açılan bu delik fazlasıyla kapatıldı. Saimbeyli’nin ‘Biz inadına AK Parti’liyiz, biz inadına AK Parti’yi bu şehre, bu ülkeye, hatta dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan mazluma hizmet eden kadroların yanındayız’ dediniz. Bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.”
AK Parti Saimbeyli İlçe Başkanı İsmail Yıldızhan da konuşmasında, demokrasinin vazgeçilmezinin siyasi partiler, siyasi partilerin vazgeçilmezinin de kongreler olduğunu ifade ederek, "Kongreler teşkilatlar için bir tazelenme bir heyecan bir yenilenme bir güç ve kuvvet kazanmadır. Kongrelerimiz, inşallah partimizin hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağı alacaktır. AK Parti, kökleri milletin vicdanında olan, uzun yıllar içinde milletin ruh kökünde mayalanan temel bir arayış ve bekleyişin adresidir. AK Parti fert ve topluma hizmeti ulvi bir gaye olarak gören bir partidir. AK Parti millete rağmen değil, milletle beraber yürüyen bir partidir.”
AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Doğan’ın başkanlığındaki Divan Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
İl Başkan Yardımcıları Demet Sarı, Gökhan Özkök, Onhan Tosun ve Cabbar Çam.

Tek listeyle gidilen kongrede sandıktan çıkan 162 oydan 13’ü geçersiz sayıldı. 149 delegenin oyunu alan mevcut İlçe Başkanı İsmail Yıldızhan, yeniden ilçe başkanlığına getirildi.

Yeni yönetim kurulu İsmail Yıldızhan, Şenol Ambarcı, Adem Uyanık, Ahmet Korkmaz, Kerziban Kahraman, Mustafa Uyanık, Muhammed Çavdar, Kenan Kır, Cafer Kekeç, Hüseyin Gökbük, Aysel Çolak, Yusuf Durmuşoğlu, Kamil Ersoy, Kemal Usta ve Osman Ali Cengiz'den oluştu.
Kaynak: İHA