Metro Hattı Açılışı İçin Zorunlu Katılım Davetiyesi İddiası

Yenikapı metro hattı açılışına katılma noktasında personele herhangi bir zorlamada bulunulmadığı bildirildi.

İSKİ'den yapılan açıklamada, bugün bazı medya organlarında kurumun iç duyurusuyla ilgili haberler yayımlandığı belirtildi.
İstanbul'un en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu noktada atılmış en önemli yatırımlardan birisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aksaray-Yenikapı metro hattıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıp hizmete açılacak olan, İstanbul'un tüm raylı sistemlerinin birbirine entegre olmasını sağlayan böylesine büyük ve önemli bir projenin sevinç ve kıvancının tüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli ve halkımızla paylaşabilmek adına katılımın kolaylaşması ve teşvik edilmesi amacıyla kurum içi bir duyuru yapılmıştır.
Kurumumuzca söz konusu açılışa katılma noktasında herhangi bir zorlama bulunmamakta olup, personelimizin tören alanına kolay ulaşımını temin etmek gayesiyle birim bazında katılabilecek personel sayısının bildirilmesi ve bu doğrultuda gerekli servis organizasyonunun yapılabilmesi için bir duyuru yapılmıştır. Söz konusu kurum içi duyurumuzun bazı medya organlarında maksatlı olarak farklı şekilde haberleştirilmesi manidardır."
Kaynak: AA