Başkan Arslan, Stk ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantı düzenledi.

Başkan Arslan, Stk ve Muhtarlarla Bir Araya Geldi

İlçedeki gelişmelerle ilgili muhtar ve STK temsilcilerine bilgiler veren Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü OSB’deki çalışmaların oldukça olumlu yönde gittiğini ve kamulaştırma çalışmalarının başladığını belirterek, kısa sürede OSB’nin hizmete açılması için yoğun çaba harcadıklarını kaydetti.

Yaptıkları girişimler sonucu DSİ’nin yapmakta olduğu Dere Islah çalışmalarında sona gelindiğini aktaran Başkan Arslan, ayrıca Sümer Mahallesi’nin en büyük ihtiyaçlarından olan eski köprünün yıkılarak yerine yapılan yeni köprünün önümüzdeki günlerde açılacağını ifade etti.

Başkan Arslan, uzun yıllardan beri yılan hikayesine dönen 2. Çevreyolu’nun tamamlandığını asfalt çalışmasının da bitme noktasına geldiğini ve çevre düzenlemesinin yapılmakta olduğunu belirterek, mezbahane ile ilgilide kanun gereği yüzde 50 hibe alabilen işletmecilerin ilçeye bir mezbahane yapmaları konusunda ilgili kişilerle görüştüklerini kaydetti.

İlçede devam eden eğitim kurumları inşaatlarının ve kültür merkezi inşaatında da sona yaklaşıldığına aktaran Başkan Arslan, KUZKA’dan yüzde 60’ı hibe çıkan 2 milyon TL bedelli “Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi ve Yer Altı Otoparkı” inşaatına da kısa süre içerisinde başlayacaklarını söyledi.

Daha önce olduğu gibi bundan sonrada oy almak için değil halkın duasını alacak ve ileride yapılan çalışmalardan gurur duyulan hizmetlere imza atmak istediklerini açıklayan Başkan Arslan, “Taşköprü trafiğini yeniden düzenlemek için Mimar Sinan Üniversitesi ile ortaklaşa proje yürütüyoruz. İçme suyu konusunda Hasanlı Göleti’nde çalışmalar başlayacak ve bu doğrultuda belediye olarak içme suyu şebekesini tamamen yenileyeceğiz. Pompeiopolis kazısında ise, özellikle Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ın desteği ile ivme kazandık ve kazıların 8 aya çıkması yönünde Vali Günaydın’ın Kazı Başkanı Prof. Dr. Latife Summerer’e antik tiyatronun daha fazla ekiple ve 8 ay süreyle çalışmak kaydıyla destek sözü verdi” dedi.

Arslan, daha sonra muhtarların ve STK temsilcilerinin istek ve taleplerini değerlendirdi.
Kaynak: İHA