Zeytinburnu Tramvay Durağı’nda Aşure İkramı

Zeytinburnu Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Zeytinburnu Tramvay Durağı’nın yanında vatandaşlara 5 bin aşure ikram etti.

Zeytinburnu Tramvay Durağı’nda Aşure İkramı

Turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Ustalarımız bizim hanımdan daha güzel aşure yapıyor” dedi.


Zeytinburnu Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara 5 bin aşure ikram etti. Dağıtımın Zeytinburnu Tramvay Durağı’nın yanında gerçekleştirilmesi nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Dağıtıma Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın yanı sıra başkan yardımcıları ve belediye personeli de katıldı.

“USTALARIMIZ BİZİM HANIMDAN DAHA GÜZEL YAPIYOR”
Vatandaşlara elleriyle aşure ikram eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bir haftadır ilçenin farklı noktalarında toplamda 20 aşureler dağıttıklarını söyledi.

Aşurelerin pişirildiği yeri bizzat kendisinin test ettiğini ve çok temiz yerde pişirildiğini söyleyen Başkan Aydın, “Ustalarımız bizim hanımdan daha güzel yapıyorlar. Sonuçta bizim hanım 3-5 senede bir yapıyor. Ustalarımız da deneyimli odlularından talar daha lezzetli oluyor” diye konuştu.

AŞUREYİ TURİSTLER DE BEĞENDİ
Aşureye sadece Türkler değil, turistler de büyük ilgi gösterdi. Aşureyi yiyen turistler, aşurenin çok güzel tatlı olduğunu söyledi.

Aşureden bazıları birer tane alırken; bazı kişiler ise 3’er, 4’er tane alarak çocuklarına götürdü. Muharrem Ayı’nda böyle etkinliklerin yapılmasını çok iyi karşıladıklarını söyleyen vatandaşlar, aşure malzemelerinin de bol olduğunu da belirtti.

İkram edilen aşurelerle birlikte ilçenin farklı noktalarında dağıtılan aşure sayısı toplamda 20 bine ulaştı.
Kaynak: İHA