Sındırgı'dan Kısa Kısa

Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, yangınla mücadelede başarılı olan personelini ödüllendirdiklerini bildirdi.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınlarının sayısı bakımından ortalamasının değişmediğini ancak yanan alanların azaldığını ifade etti.

İlçede bu yıl çıkan 6 yangında 2,90 hektar ormanlık alanın tahrip olduğu bilgisini veren Demir, "Geçmiş yıllara göre yanan alanlarda azalma var. Son 5 yılın ortalaması 6 yangında 8,87 hektar. Bunun en önemli etkisi erken müdahale. Bu yıl çıkan iki yangında başarılı performans sergileyen su tankı sürücüsü Mehmet Ali Salı'ya teşekkür belgesi ve 3 yevmiye ödül verdik" ifadesini kullandı.

- Yeni belediye binası yapılacak

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir'in büyükşehir statüsü kazanmasıyla belediyenin müdürlük sayısında artış olduğunu bundan dolayı mevcut binanın yetersiz kaldığını bildirdi.
Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın tarihi olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karşı çıkanlar olduğunu belirterek, "Bina, tarihi bir bina değil. Yıkıp yerine daha tarihi dokuya uygun olanını, Sındırgı'ya yakışır bir bina yapacağız" ifadesini kullandı.
Yavaş, yeni binanın proje çalışmalarına başlandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA