Samanyolu, Mescid-i Aksa işgaline 'iddia' dedi

Mescid-i Aksa'ya İsrail askerlerinin postallarıyla birlikte girerek Kur'an-ı Kerimleri çiğnediği görüntüler Cemaat'in kanalı Samanyolu'nda "iddia" olarak verildi.

Samanyolu, Mescid-i Aksa işgaline 'iddia' dedi
İsrail askerlerinin Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın içine girip Kuran'ı Kerimleri yere atıp mihrabı postallarla çiğnediği görüntüler İslam dünyasında infiale neden olurken Samanyolu Haber, bu görüntüleri 'iddia' yaşananları ise 'gerginlik' olarak sundu.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'yı işgal etmesini, Gülen Cemaati'nin yayın organı samanyoluhaber.com garip bir şekilde yayınladı. 09.50'de Türk medyasında son dakika olarak geçen gelişmeyi 11.29'da haberleştiren Samanyolu Haber, İsrail askerlerinin Mescid'i Aksa'yı işgal etmesini 'iddia' olarak yayınladı.

Site, İsrail askerlerinin bir süredir abluka altına aldığı Mescid'e girmesini de 'gerginlik' olarak yorumladı. Samanyolu TV de bir süre önce İsrail'in Gazze'ye saldırı düzenlemesini 'Gazze'deki terör hedefleri vuruldu' şeklinde haberleştirmiş ve Hamas dahil kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

Samanyolu, Mescid-i Aksa işgaline 'iddia' dedi