Mahallenin 40 Yıllık Su Özlemine Muhtar Çözümü

Çarşıbaşı ilçesinin Fener Mahallesi Muhtarı Bayram Şahin, yaklaşık 200 bin lira harcayarak açtırdığı 4 sondaj kuyusuyla mahallesinin 40 yıllık su sorununu çözdü.

Şahin, yaptığı açıklamada, mahallenin bazı kesimleri 40 yılı aşkın süredir hem içme suyu hem de kullanım suyu sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Muhtar olmadan önce sondaj çalışmalarına başladım. Muhtar olduktan sonra da bu çalışmalarımız devam etti. Şimdi yeni bir sondaj daha yaptırdık. Bu sondajımızla 200 haneyi içme suyuna kavuşturmuş olacağız" dedi.

Sondaj işinin oldukça maliyetli olduğunu ifade eden Şahin, "Her sondaj yaklaşık 50 bin liraya maloluyor. Şu anda son sondajı da tamamladık. Daha önce yaptığımız depoları da kullanarak 40 yıldır susuzluk çeken vatandaşlarımızı suya kavuşturmuş olacağız. Vatandaşlarımız su için kullandığımız elektrik ücretini ödüyor. Önümüzdeki aylarda Çarşıbaşı Belediyesinin içme suyundan da faydalanmayı düşünüyoruz. Bunun için gerekli çalışmayı TİSKİ ile yürütüyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Meryem Şahin, 40 yıldır evine 3,5 kilometre mesafedeki derelerden su taşıdıklarını kaydederek. "Tam anlamıyla işkence çekiyorduk. Muhtarımız sayesinde artık bu sorunumuz da çözüldü. Sebep olanlardan Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: AA