Kastamonu'da Ayının Mezarından Çıkardığı Cenazeyi Parçaladığı İddiası

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde 52 gün önce defnedilen cenazenin ayı tarafından parçalandığı iddiası üzerine Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince mezarlığın yakınına kurulan fotokapana bir ayının görüntüsü yansıdı.

Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Ekim'de yaşanan olayın ardından başlattığı çalışmalar kapsamında mezarlık yakınına daha önce avcılar tarafından öldürülen yaban domuzu leşi bırakarak görüş açısına fotokapan yerleştirdi.
Ekipler yaptıkları incelemede dün gece saatlerinde fotokapanın, mezarlık çevresinde dolaşan bir ayının domuz leşine dokunmadan bölgeden ayrılmasını görüntülediğini belirledi.
Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotokapana yansıyan görüntülerin inceleneceğini söyledi.

Fotokapan tarafından bir ayının görüntülendiğini anlatan Bayazıt, "Ancak, olayı gerçekleştirdiği şüphesi taşıyan bu ayı mı değil mi verilerin toparlanmasıyla netleşecek. Sürekli olarak buraya geliyor mu, onun takibi yapılacak. Eğer sürekli olarak geliyorsa aynı hayvandır düşüncesiyle ayıya müdahale edeceğiz. Birinci önceliğimiz hayvana zarar vermek değil, başka bir noktaya naklinin yapılmasını sağlamak" diye konuştu.

Yağlıca Mahallesi'nde 54 yaşında vefat eden Halil Ünivar'ın cenazesi, 26 Ekim'de mezarından çıkarılarak parçalanmış halde bulunmuş, mezarlıkta ayı izine rastlanmıştı.
Kaynak: AA