Beü’nün Zonguldak’ta Alternatif Turizmi Geliştirme Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Sağlık Yüksekokulu'nun hazırladığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Zonguldak İlinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların Eğitimi” Projesi'nde iki faaliyeti daha gerçekleştirildi.


BEÜ’de 1-2 Ekim 2014 tarihlerinde yine proje kapsamında yapılan "Alternatif Turizm Türleri Paneli ve Turizmde Hizmet Sağlayıcıların Eğitimi Programı"nın ardından 13-24 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Turizmde Hizmet Sağlayacakların Eğitimi" Programı ve 19-28 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Aktif Yaş Alma Programı" başarıyla tamamlandı.

BEÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar'ın Koordinatörlüğünde yürütülen Projede, "Turizmde Hizmet Sağlayacakların Eğitimi" Programı, Çaycuma MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'ndan 15, Devrek MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'ndan 5 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda, Proje Koordinatörü Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, Devrek MYO Öğretim Görevlilerinden Öğr. Gör. Afitap Bulut ve Öğr. Gör. Şule Kıycı, Çaycuma MYO Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Neşe Köktürk ve Öğr. Gör. Elif Mocan ve Yrd. Doç. Dr. Ural Kaya tarafından "Özel İlgi Turizmi, Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, Sürdürülebilir turizm, Sağlık Turizmi, İletişim, İlk Yardım, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Sağlıklı Beslenme ve Mutfak Hizmetleri Uygulamaları, Turizm ve Çevre, Sağlık Turizmi Rehberliği" konularında eğitim verildi.

Proje kapsamında 19-28 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen "Aktif Yaş Alma Programı" başlıklı bir diğer program ise Almanya, İzmir, Ankara ve İstanbul'daki huzurevlerinden 9 aktif ve sağlıklı huzurevi sakininin katılımıyla gerçekleştirildi.

10 gün süren programda, Huzurevi sakinlerine aktif yaşlanma ile ilgili koruyucu ve önleyici yaklaşımlar Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş, Yrd. Doç. Dr. Emin Ulaş Erdem tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Özlem Ülger ve Dr. Fzt Naciye Vardar, program kapsamında huzurevi sakinlerine yoga eğitimi verdiler.

Projede ayrıca BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Bilici ‘’Hekim Gözüyle Aktif Yaşlanma’’ ve ZSYO Hemşirelik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurten Taşdemir “Hemşirelik boyutuyla aktif yaşlanma”’ ve Diyetisyen Yiğit Darıcı “Sağlıklı Beslenme” konularında eğitim verdiler.

Programda Devrek MYO Öğr. Gör. Gökhan Şallı, misafirlere sağlıklı beslenme, diyet yemekleri hakkında bilgi vererek örnek uygulamalar yaptı. Zonguldak Bahçelievler İlkokulu’nda Rehber Psikolojik Danışman Aslıhan Görmüş “Pozitif Düşünce Geliştirme” konulu bir eğitim verdi. Çaycuma MYO'dan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gelen ve Okt. Zekai Usluoğlu misafirleri koridor golfu hakkında bilgilendirerek, yaşlılar için çok uygun olan bu sporun benimsenmesini sağladılar.

Program kapsamında Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Ereğli ve Filyos'a geziler düzenlenerek proje katılımcılarının kültürel ve eğlence aktivitelerde yer alması sağlandı.

Program sonunda programa katılan huzurevi sakinlerine BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve BAKKA Genel Sekreteri Sayın Faruk Tezel tarafından imzalanan Teşekkür Belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA