Üniversite Öğrencilerine Afet Bilincini Aşılayacaklar

ǜniversite öğŸrencilerine deprem, sel, yangın gibi afetlerde ayakta kalabilmek için için alınacak önlemlerle ilgili farkındalık eğŸitimi verilecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşŸkanlığŸının (AFAD) "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında harekete geçen Konya İl Afet ve Acil Durum MüdürlüğŸü, kentteki kamu ve özel üniversitelerle protokoller imzalayarak sınavlarda sıkıntı oluşŸturmayacak şŸekilde afet eğŸitimi verecek.
Selçuk ǜniversitesi'ndeki yaklaşŸık 75 bin öğŸrenciye eğŸitim verilmesi amacıyla üniversite yönetimi ve kurum arasında protokol imzalandı. Daha sonra Necmettin Erbakan ǜniversitesi, Konya Ticaret Odası Karatay ǜniversitesi ve Mevlana ǜniversitesi ile de protokoller imzalanarak onbilnlerce öğŸrenci eğŸitim kapsamına alınacak.
İl Müdürü Yıldız Tosun, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, amaçlarının Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında temel afetler karşŸısında farkındalık oluşŸturmak olduğŸunu söyledi.

Ekiplerin hazır olduğŸunu ve fakültelerle yapacakları programlarla Selçuk ǜniversitesindeki öğŸrencilere eğŸitim vermeye başŸlayacaklarını ifade eden Tosun, şŸöyle konuşŸtu:
"Selçuk ǜniversitesi'nde 75 bin öğŸrenciye afet eğŸitimi verilmesi için bir protokol imzaladık. ǜniversitedeki tüm öğŸrencilerin temel afetler karşŸı farkındalık oluşŸturulması için çalışŸma yapılacak. Hedefimiz 75 bin öğŸrenciye birebir eğŸitim vermek. Daha sonra diğŸer üniversitelerimizle de protokoller imzalayacağŸız. Amacımız üniversitelerdeki her öğŸrenciye ulaşŸmak. Fakültelerle görüşŸüp sınavların olmadığŸı zamanlarda eğŸitimler verilecek. YakaladığŸımız her yerde farkındalık eğŸitimi vermeye gayret edeceğŸiz. Bunların bir çoğŸu acil durumlar karşŸısında günlük hayatta da kullanabilecekleri temel bilgiler."
ǜniversitelerdeki eğŸitimlerin yanında başŸka kurumlarla da protokoller yaparak başŸta polisler ve askerler olmak üzere temel afet bilinci konusunda farkandalık oluşŸturmaya gayret edeceklerini vurgulayan Tosun, "Afete hazır okul, işŸ yeri, konut gibi her alanda temel afet bilincini vereceğŸiz. İnsanlar önce kendileri afete hazır olmalı. Profesyonel ekip gelinceye kadar nelere yapabileceğŸi ile ilgili temel bilgileri verebilmeyi amaçlıyoruz. Kendini kurtarabilsin, ailesine yardımcı olsun, komşŸularına, işŸ arkadaşŸlarına yardımcı olsun. İl Emniyet MüdürlüğŸü, İl Garnizon KomutanlığŸında hedeflerimiz var. Bu bitince onlarla da protokol yapacağŸız" diye konuşŸtu.
 
Kaynak: AA