Naras Barajı'nın Açılışı Yapıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Balıkesir'de 114 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdikleri arasında Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapımı tamamlanan Naras Barajı da yer aldı.

Naras Çayı üzerine yapılan ve 19 Ocak 2011'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Naras Barajı, Başbakan Davutoğlu'nun Balıkesir'de 114 tesisin açılışını gerçekleştirdiği toplu açılış töreniyle hizmete girdi.
Barajın hizmete girmesi dolayısıyla Manavgat'ta düzenlenen törene Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, yüklenici firma NVS İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Gürsesli ile oda başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Balıkesir'den toplu açılış töreninde videokonferans ile Vali Türker'e bağlandı ve barajın açılışı gerçekleştirildi.

Barajın açılış kurdelesini Türker, Badak, Türel, Bulgurlu Özgür birlikte kesti.
Burada konuşan Vali Türker, barajın 8 bin 565 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Antalya denildiği zaman daha çok turizmin akla geldiğini dile getiren Türker, ama kırsal kesimde tarım ve hayvanlık faaliyetinin de çok yoğun olduğunu kaydetti.

Antalya'nın turizmin olduğu kadar tarımın da başkenti olduğunu vurgulayan Türker, şöyle konuştu:
"Dolayısıyla tarımsal faaliyetleri de destekleyecek yatırımları gerçekleştirmek zorundayız. Bugün Antalya'da 1 baraj, 3 gölet olmak üzere 4 tesisin açılışını gerçekleştirdik. Devlet Su İşlerimizin başlayıp devam ettirdiği ya da proje ve ihale aşamasında çok sayıda baraj ve göletimiz var. Bunlar da hayata geçtiğinde Antalya'nın bütün bölgelerinde yeni yatırım, yeni tarımsal faaliyet imkanları ortaya çıkacak. Bu çalışmaları yapan başka hükümetimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."
Milletvekili Badak da 1980 yılında Manavgat'ta iş yeri açtığını, o zamanlarda ırmağın yükseldiğini ve iş yerlerini su bastığını anlattı.
O zamanlar Naras Barajı yapılanca sel ve taşkınların engelleneceğinin söylendiğini ifade eden Badak, "Milletvekili adayı olduğumda Manavgat'a seçim çalışmasına gelmiştim. Manavgat'ın problemleri neler diye sorduğumuzda, en başta Naras Barajı dediler. '30 sene önce de konuşuluyordu, hala yapılmadı mı' dedim. 30 yılda çok hükümet geçti ama AK Parti iktidarımıza, partimize nasip oldu" dedi.

Baraj ile Manavgat'ta 70 bin dönüm arazinin damla ve modern basınçlı sistem sulamaya kavuşacağını bildiren Badak, çiftçilerin son derece verimli ürün elde edeceğini kaydetti.

DSİ Bölge Müdürü Özgür ise maksimum 104 milyon metreküp su tutabilen Naras Barajı'nda şu anda 7 milyon metreküp su bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA