Modern Tuvaletler Vatandaşların Hizmetinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Şehir Tuvaletleri” projesi kapsamında 110 modern tuvaleti hizmete aldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Sağlık AŞ tarafından işletilen “Şehir Tuvaletleri” projesi kapsamında 110 tuvalet halkın hizmetine sunuldu. Öncelikle turistik bölgelerde hayata geçirilen proje, şehrin diğer meydan ve halkın toplu olarak bulunduğu bölgelere de yaygınlaştırılacak. Proje kapsamında geçmiş dönemlerde özel şahıslar tarafından işletilen ve hijyenik olmayan tuvaletler yıkılarak yerine modern tuvaletler inşa ediliyor. Fiziki koşulları müsait olmayan meydan ve caddelere ise modüler veya prefabrik tuvaletler yerleştiriliyor.

“Şehir Tuvaletleri” projesi ile hedeflenen modern, hijyenik, engelli erişimine uygun, çocuk lavabosu, çocuk bakım odası, sıcak-soğuk klima, alaturka-alafranga tuvaletler hizmet verecek. Yeni yapılan tuvaletlerde ise yaklaşık 300 kişiden oluşan denetim, teknik servis, mobil temizlik ekibi görev yapıyor. Bu proje ile bu sektördeki istihdam ve ekonomi de kayıt altına alınıyor. Başta Mecidiyeköy Meydanı olmak üzere, 110 noktada modern tuvaletler halka hizmet veriyor. Kısa vadede 40 ayrı noktada da yeni umumi tuvaletin hizmete alınması planlanıyor.

Metro istasyonları, Marmaray, metrobüs gibi ulaşım akslarında 20 adet tuvalette hizmet veriyor. Proje kapsamında 20 tuvaletin yenileme çalışmaları ise devam ediyor. Pazarlar, plajlar, piknik alanları gibi noktalarda ise 4 adet mobil tuvalet ihtiyaca göre konuşlandırılıyor. 55 adet modüler tuvalet park ve bahçelerde, meydanlarda ve yoğunluk arz eden umumi noktalarda hizmete alındı. Galata köprüsü ve Karaköy geçit altında bulunan tuvalet işletmecileri ile anlaşma sağlandı. Yenileme çalışmalarının ise 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

YENİLENEN BAZI TUVALETLER
Mecidiyeköy, Küçükköy Meydan, Süleymaniye Camii, Gülhane Parkı, Yeni Camii Meydan, Sultanahmet Meydan, Aksaray Metro Alt Geçidi, Bağlarbaşı Parkı, Edirnekapı Parkı, Kapalıçarşı, Maçka Demokrasi Parkı, Göztepe Parkı, Eyüp Tekke Parkı, Moda Parkı, Yıldız Korusu, Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nde bulunan tuvaletler yenilenerek modernleştirildi.
Kaynak: İHA