''inatçı Lezzetler''Vali Toprak'ı Mutlu Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak, tarım ve hayvancılık alanında, kent ve ülke ekonomisine, üretim istihdam ve ihracat yönünden katkıda bulunan firmaları ziyaret ederek, manevi destek moral ve motivasyon kazandırıyor.

Vali Toprak bu kez, ''Sakinşehir'' olarak bilinen Seferihisar'da Türer A.Ş.'nin damızlık Saanen keçi ve Sakız cinsi koyun yetiştiriciliği ile süt ve süt ürünleri, baharat ve meyve yetiştiriciliği yapılan tesislerini ziyaret etti, Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer ve ziraat mühendisi eşi Deniz Türer tarafından ağırlandı. İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'ın da eşlik ettiği Vali Toprak, unutulmaz dakikalar yaşarken, gördükleri ve duydukları karşısında mutlu olduğu da gözlerden kaçmadı.
Seferihisar'da 1.7 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulu bulunan tesisleri uzun süredir ziyaret etmek isteyen Vali Toprak bu dileğini sonunda yerine getirdi. Beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ile birlikte Türer A.Ş.'nin Tepecik Mahallesi Akçakaya Küme Evler Mevkii'ndeki çiftliğine gelen Vali Toprak ve beraberindekiler, önce Saanen keçileri ile Sakız cinsi koyunların yetiştirildiği ahırları gezdi. Damızlık keçi ve koyunlar hakkında Vali Toprak'ı bilgilendiren, aynı zamanda İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Özer Türer, Türkiye'ye örnek bu başarılı girişimin hikayesini de anlattı.

Türer Çiftliği'nde yetişen Seferihisar mandalinalarını da yakından inceleme imkanı bulan Vali Toprak, meyve yetiştiriciliğinde de ''İyi Tarım Teknikleri Sertifikası'' alan bahçede bol bol poz vererek, mutluluğunu gösterdi. Vali Toprak, tesislerde sırasıyla Kecheese marka keçi sütü, keçi peynirleri, keçi yoğurdu ve keçi sütlü dondurma üretimi yapılan imalathaneleri gezerek, ''inatçı lezzet'' sloganı ile pazarlanan ürünlerden kendisine ikram edilenleri tattı. Vali Toprak, özellikle çocuklar için çok besleyici olan keçi sütünden imal edilen peynir ve türevlerini çok beğendiğini ifade etti.

Vali Toprak'a tesislerin Ar-Ge ve laboratuvarları da gezdirildi, ürünlerin soğuk zincir yoluyla Türkiye'nin dört bir yanına nasıl sevkedildiği de anlatıldı. Küçükbaş hayvancılığın yanısıra, Türer A.Ş.'nin baharat ile kurutulmuş tıbbi aromatik bitkilerden çeşitli ürünlerin üretildiği imalathaneler de ziyaretin ayrı bölümünü oluşturdu.

Türer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, Vali Mustafa Toprak'ın ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, ''Sayın Valimiz bu ziyareti ile bize güç vermiştir. Ülkemizde küçükbaş hayvancılığı geliştirerek sağlıklı ve yeter miktarda kırmızı eti halkımızın tüketilebilmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bu konuda mevcut üreticilerimizi destekliyor ve sayılarının artmasını istiyoruz. Ayrıca çok besleyici olan keçi sütü ve bu sütten yapılan ürünlerin tüketiminin yaygınlaşması için Kecheese markamızla halkımızın hizmetindeyiz. Hakeza, baharat, kekik, adaçayı ve benzeri şifalı bitkileri üretip ihraç ettiğimiz tesislerimiz de bulunuyor. Valimize bu tesisleri tanıtmak bizim için bir gurur vesilesi olmuştur. Kendisine bize verdiği moral desteğinden dolayı müteşekkiriz'' diye konuştu.

Kaynak: İHA