Engellerini Sema ve Mehter İle Aşıyorlar

Hatay'da zihinsel engelli öğrencilerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve 5 yıldan bu yana birçok gösteriye çıkan sema ve mehter ekibi, görenleri şaşırtıyor.

Özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından oluşturulan ekip, engelli öğrencilerin de çok güzel çalışmalar yapabileceğini gösteriyor.
Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Abidin Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatay genelinde engelli bireylere yönelik hizmet verme gayreti içinde olduklarını belirtti.

Mehteran ve semazen grubunu oluşturma amaçların engellileri topluma kazandırarak bir farkındalık yaratmak ve engellilerin sağlıklı bireylerden hiçbir farkı olmadığını göstermek olduğunu ifade eden Erdem, bu kapsamda 2009 yılında semazen ve mehteran ekibi oluşturduklarını söyledi.

İlk etapta zorlandıklarını, ancak zaman içerisinde engelli öğrencilerin çok güzel çalışmalar yapmasına şahit olduklarını vurgulayan Erdem, ekipteki birçok öğrencinin enstrüman kullanmaya başladığını ve herkesi şaşırttığını kaydetti.

Erdem, mehter ve sema ekibinin birçok etkinlikte sahne aldığını ve ekibin izleyiciler tarafından çok beğenildiğini belirtti.

Eğitim ve rehabilitasyon merkezi okul öncesi öğretmeni Ayla Ayan da 5 yıldan bu yana çalıştırdığı mehter takımında 12, sema ekibinde de 9 öğrencilerin bulunduğunu ve hepsinin çok başarılı olduğunu kaydetti.

- Engelli öğrencilerin mutluluğu
Mehter takımında yer alan öğrencilerden Ethem Yırtıcı ise takımda semazen olmaktan çok mutlu olduğunu ve kendilerine bu imkanı sağlayan öğretmenlerine teşekkür etti.
Furkan Çelik de aldığı eğitimle zorlanmadan saz çalabildiğini sema ekibinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA