Ebola İle Mücadele Eden Sağlık Merkezlerine Yardım

Yeryüzü Doktorları, Ebola ile mücadele eden sağlık merkezlerine 450 bin dolar değerinde koruyucu maske, izolasyon giysisi ve ekipman yardımında bulunacak.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün Ebola salgınını "Uluslararası Sağlık Olağanüstü Hali" olarak duyurmasının ardından derneklerinin çalışmalara başladığını söyledi.

Ölümcül ve tedavisi olmayan virüsle ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Karabacak, virüsten en fazla etkilenen Sierre Leone ve Liberya'da sağlık çalışanlarını ve merkezleri desteklemek için en fazla ihtiyaç duyulan malzemelerden kişisel korunma ekipmanlarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Başlattıkları çalışma ile 5 hafta içerisinde Sierre Leone ve Liberya'ya 450 bin dolar değerinde ekipman göndereceklerini vurgulayan Karabacak, "Yeryüzü Doktorları olarak, Ebola ile mücadele eden sağlık merkezlerine koruyucu maske, izolasyon giysisi, sıçramaya karşı koruyucu, maskeli ve koruyucu elbise yardımında bulunulacak. 450 bin dolar değerindeki bu ekipmanlar iki ayrı partide 5 hafta içerisinde Kanada'dan deniz yoluyla Sierra Leone ve Liberya'ya ulaştırılarak, bir depoya yerleştirilecek ve ilgili sağlık merkezlerine dağıtılacak" diye konuştu.

Karacabak, Yeryüzü Doktorlarının bugüne kadar dört kıtada 40'ı aşkın ülkeye tıbbi ve insani yardım ulaştırdığını, çalışmalarına tüm dünyada devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA