Ağaç kesmek doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'daki bir otelde partisinin bölge toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu burada konuşma yaptığı sırada elektrikler çok kez gidip-geldi.

Ağaç kesmek doğru değil
Ağaç kesmek doğru değil
CHP'li Yalova Belediyesi'nin kavşak yapımı için ağaç kesmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Hiçbir ağacın kesilmesinden yana değilim” dedi.

Hükumeti eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Onların çocuklarının iş sorunu var mı? Hiçbirinin iş sorunu yok. Onlar çalışmıyorlar. Zaten gerek de duymuyorlar. Çünkü yatak odaları var, odalarda boy boy para kasaları var, içinde dolar ve avrolar var. Peki gariban Mehmet efendinin oğlunun odasında ne var? Bir tane yerde kilim var yok, iş arıyor. Fabrika kuracağı yerde kendisine bin odalı saray yapıyor. O kaçak saray haram saraydır, helal parayla yapılmış haram saraydır' şeklinde konuştu.

Kılıçaroğlu, dış politikanın ülkelerin menfaatleri üzerine inşa edildiğini aktararak, şunları kaydetti: 'Ortadoğu'ya bakın kan gölüne dönmüş durumda. Bizim Suriye ile ne alıp veremeyeceğimiz var. Neden Suriye, Irak, Mısır, İran, AB ile kavga ediyoruz. Kavganın yarar getirdiği bir düzen dünyada görülmemiştir. Eğer siz dış politikanızı ülkenin çıkarları üzerine inşa etseydiniz bugün Ortadoğu'da 3 büyük başkentte bizim büyükelçiliğimiz olurdu”

‘YARGIÇSAN YARGIÇLIĞINI BİLECEKSİN'
Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık operasyonlarına dikkati çekerek, 'Devletin nasıl soyulduğuna hep beraber tanık olduk. Bir hükumet devleti nasıl soyar 17-25 Aralık yolsuzlukları... Şimdi de karar almışlar mahkemeden 'mecliste görüşmeler var, soruşturma komisyonu görev yapıyor, buradakiler basına kapalı olsun, basın bunları yazmasın, yasak getirelim' mahkemeden karar çıkarıyorlar. O yasak kararını veren hakime soruyorum, sen acaba yolsuzluk yapanların hamisi misin o kararı verirken, sen nasıl o kararı verirsin? TBMM'nin iradesine nasıl ipotek koyarsın? Yargıçsan yargıçlığını bileceksin” dedi.

‘KİMSEYE ŞOV YAPTIRMAM'
Kılıçdaroğlu, bir kişinin elindeki gazete kupürünü kürsüye bırakarak 'ön seçim istiyoruz' demesi üzerine, 'Bunu getiren arkadaş, bunu buraya getiren arkadaş CHP'li değil, AKP militanı herhalde. Kimseye bu partide kişisel şov yaptırmayacağım. Bu partiye demokrasiyi getiren kişiyi, genel başkan seçimi, yüzde 33 cinsiyet kotası, yüzde 10 gençlik kotası dahil hiçbir partide olmayan demokrasi kültürünü bu partiye getirdik, daha da getireceğiz' diye konuştu.

YALOVA'DA AĞAÇLARIN KESİLMESİ
Yalova Belediyesi'nin kestiği ağaçlarla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, 'Yalova'da ağaçlarımız kesildi, hiçbir ağacın kesilmesinden yana değilim. Ağacı kesmek doğru değildir, tabiatı tahrip etmek doğru değildir' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Diyorlar ki 'Kılıçdaroğlu neden sessiz kalıyor'Nerede bir yeşillik varsa, nerede bir ağaç ve çiçek varsa korunması gerektiğinden yanayım. Hiçbir siyasi partide olamayan bir genel başkan yardımcılık makamımız var, adı Doğa Hakları. İnsanın hakkı varsa doğanın da hakkı vardır. Diyor ki 'Gezi parkında ağaçlar kesildi, kıyameti kopardınız.' Evet, kıyameti kopardık. Ben onun bir parçasıydım, asıl kıyameti koparanlar İstanbul'da oturan gençlerdi. Kendi kentlerine sahip çıkıyorlardı. Sen Yalova dolayısıyla üzüntünü dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Demek ki Gazi Parkı'na hak vermeyi yeni yeni öğrendin. Bu da bir aşamadır. Tabiatı seviyoruz, yeşilliğin güzelliğin olduğu her yerde mutlaka insan daha fazla mutlu olacaktır. Ağacı kesmek doğru değildir, tabiatı tahrip etmek doğru değildir. Bu konuda en duyarlı olan partilerden biriyiz. Bu duyarlılığı da sonuna kadar koruyacağız. Herkesin bunu bilmesini isterim.'

ELEKTRİKLER 20 KEZ KESİLDİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında salondaki elektrikler 10'ar saniye aralıklarla yaklaşık 20 kez gidip geldi.

İlk kesintinin ardından Kılıçdaroğlu birkaç saniye bekledikten sonra elektriğin gelmesiyle tekrar konuşma başladı. Tekrar elektriğin kesilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, 'Elektrikler gelir, gider bunların hiçbir önemi yok arkadaşlar. Bizim sesimizi hiç kimse kesemez, bundan emin olun' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmaya başlamasıyla elektrikler yeniden gitti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, 'Olabilir arkadaşlar neden olabilir çünkü iktidarda AKP var' diye konuştu.

Sorunun aynı şekilde devam etmesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına bir süre ara verdi. Yaklaşık 15 dakikalık beklemenin ardından Kılıçdaroğlu, konuşmasına devam etti.