24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği

Hizan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen programla kutlandı.

Hizan Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hizan Endüstri Meslek Lisesi ve Hizan Yatılı Bölge Okulu tarafından düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, öğretmenliğin saygı duyulacak bir meslek olduğunu söyledi.

İnan, "24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğimizi bütün öğretmenlerimizin katılması için hafta sonuna aldık. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Köylerimizi geziyoruz. Çok zor şartlarda fedakarca çalışan öğretmen arkadaşlarımız görüyoruz. Bu çalışmalarından dolayı gurur duyuyoruz. Öğretmenler gününüzü kutluyorum" dedi.

Emekli Öğretmen Cemal Aslan ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak, görev yaptığı okulları sırasıyla anlatarak öğretmenlik mesleğinin önemine değindi.
Yeni atanan öğretmenlerin yemin etmesi, Hizan Gençlik Tiyatrosu ekibi tarafından skeç ve halk oyunları gösterisinin yer aldığı program, çekilişte ve şiir yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.
Öğretmenlere karanfil dağıtılması ve canlı müzik eşliğinde son bulan programa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bostan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, AK Parti İl Encümeni Hikmet Okur, AK Parti İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak, kurum amirleri, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA