PKK'nın yeni oyunu

Gazeteci - Yazar Orhan Bursalı, PKK'nın 'Ben istersem ortalığı karıştırırım' mesajı verdiğini ifade ederek, "PKK, bugüne kadar işaretini verdiği şiddetini sürdürürse, Türkiye hiç de hoş olmayan bir duruma girer" dedi.

PKK'nın yeni oyunu
Gazeteci-Yazar Orhan Bursalı, PKK'nın 'Ben istersem ortalığı karıştırırım' mesajı verdiğini ifade ederek, "PKK, bugüne kadar işaretini verdiği şiddetini sürdürürse, Türkiye hiç de hoş olmayan bir duruma girer" dedi.

Habertürk'te yayınlanan Ece Üner ve konukları programında çözüm sürecini değerlendiren Orhan Bursalı, "Seçimlere 7 ay kalmışken bu önümüzdeki dönemde PKK işaret verdiği şiddetini sürdürürse hiç de hoş bir durum ortaya çıkmayacak. Yani Türkiye çok zor bir durumda kalacak gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Sabrımızın da bir sınırı var" sözlerinin ise devlet şiddetini gösterdiğini söyleyen Bursalı, "PKK'nın kentlerde verdiği 'Ben ortalığı karıştırırım' işareti özgürlükleri yok edici bir siyasal atmosferin yaratılmasına yol açıyor ve hükümeti de buna zorluyor" dedi. Orhan Bursalı şöyle devam etti:

"PKK 'Ben istersem ortalığı karıştırırım' mesajıyla şunu vurguluyor: Burada özerk bir bölge yaratacağım sen masada bunu kabul etmiyorsun ama fiiliyatta bunu istiyorum ve bunu Türkiye'ye dayatacağım. Ben orada ayrı bir yönetim istiyorum diyor. Bir devletin bunu kabul etmesi mümkün değil." BEYAZ GAZETE