Düzce Tso Yönetimi Basın İle Bir Araya Geldi

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, odanın çalışmaları ve son günlerde medyaya yansıyan bazı gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Düzce Tso Yönetimi Basın İle Bir Araya Geldi

Toplantıda konuşan Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır; “Bu basın toplantılarını periyodik hale getirmek istiyoruz. Şu ana kadar bu toplantıları yapamadığımızdan dolayı biraz gündem birikmesi oldu. Bunları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Perşembe günü Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu odamızı ziyaret etti. Daha önce biz bir okul sözü almıştık. Bunun üzerinden hayli zaman geçti. Gerek gündem yoğunluğu gerekse seçimler nedeniyle süreç uzamış oldu. Nihayetinde ilimize 24 derslikli bir okul kazandırma yolunda önemli bir adım atmış olduk. Bunun haricinde de sayın başkanımız Düzce’nin durumuyla alakalı olarak çok güzel bir sunum gerçekleştirdi. Hizmet binasıyla alakalı olarak da kendilerinden destek talebinde bulunduk. Bunu ilimize kazandırmak için çalışıyoruz. Odamızla alakalı olarak geliştirdiğimiz projelerimiz var. Onay almış olanlar var. Onaya yakın olanlar var. Bunları yaparken Düzce’nin ticaret erbabının faydalanması için yapıyoruz. Bizi bu konuda destekleyenler de oluyor, desteklemeyenler de oluyor. Düzce’de ilk kez bir uygulama gerçekleştirdik. Yabancı ülkelerin büyükelçi ve diplomatlarını odamızda ağırladık ve iadeyi ziyaretlerde bulunduk. İtalya ile vize konusunda protokol imzaladık. Schengen vizeleri konusunda bu uygulamadan faydalanan üyelerimiz var. Bunları daha da ileri seviyelere taşımaya gayret ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımız geçtiğimiz süre içerisinde odamızı ziyaret etti ve geçen gün de Düzce’ye geldi. Kendi bakanlığıyla alakalı konularda destek sözü aldık kendilerinden. Özellikle İSKİ meselesi yüzünden sorun yaşayan sanayicilerimizin taleplerini direkt olarak kendisine ulaştırmayı başardık. Kendisi de hızlıca konuyla ilgileneceğini ve kollektörlerin en kısa zamanda yapılacağını ifade etti.

Sanayi platformu şeklinde bir organizasyon planlıyoruz. Bu yapılanmada da sektör temsilcilerini toplayarak Düzce’nin sorunlarını irdelemek, çözümler üretmeyi amaçlıyoruz. OSB’ler ve yeni yapılacak olan OSB ile alakalı olarak bazı haberler çıktı. Mevcut OSB’lerin genişlemesiyle alakalı bir proje var. Bir de bu OSB’lerin yolları konusunda sorunlar var. Bunların çözümlenmesi lazım. Odamızın bir yaptırımı yok. Bu yollarla alakalı olarak konuyu taşıyabildiğimiz en üst mevkilere kadar taşıyoruz” dedi.

Toplantının kalan kısımlarında basın mensuplarının soruları yanıtlandı.
Kaynak: İHA