Davutoğlu: Bahçeli haddini aştı

Kars İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin haddini aştığını söyledi.

Davutoğlu: Bahçeli haddini aştı
Başbakan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli, ne zaman döndü ve bizi ihanetle suçladı işte o zaman sınırları aştı, sınırını aştı, haddini aştı" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Nasıl Harakani Hazretlerini, Hazreti Mevlana'dan, Ahi Evran'dan, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Şeyh Edebali'den ayırmak mümkün değilse, bu topraklardaki Kürdü, Türkü, Alevisiyle, Sünnisiyle vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi birbirinden ayırmak mümkün değildir" dedi.

Davutoğlu, partisinin İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu'nda düzenlenen Kars 5. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasına, "Selam olsun Allahu Ekber dağlarına ve aziz şehitlerimize" sözleriyle başladı.

Kürsüden Kars'ın ilçelerinin yanı sıra "Can Azerbaycan"a da selamlarını ileten Başbakan Davutoğlu, Kars'ın, dışişleri bakanı olarak ziyaret ettiği son şehir olduğunu, Başbakan olarak ise ziyaret ettiği ilk iller arasında yer aldığını vurguladı.

Yurt genelindeki ziyaretlerinde Anadolu'nun manevi değerlerinden feyz almaya çalıştığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Nasıl Harakani Hazretlerini, Hazreti Mevlana'dan, Ahi Evran'dan, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Şeyh Edebali'den ayırmak mümkün değilse, bu topraklardaki Kürdü, Türkü, Alevisiyle, Sünnisiyle vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi birbirinden ayırmak mümkün değildir. Her biri gönlümüzde muhabbetle beslediğimiz bir aşkın temsilcisidir. İşte AK Parti hareketi bu. AK Parti hareketi gönülleri birleştirme hareketidir, AK Parti hareketi ayrımcılığa, baskıya karşı halkın bir ve beraber olma, özgür olmasının adıdır" ifadelerini kullandı.

Kars isminin Anadolu'daki ilk Türkçe yer adı olduğu bilgisini paylaşan Davutoğlu, Kars'ın aynı zamanda Türkistan'da bir nehrin, Ural'daki bir gölün, Afyonkarahisar'da, Silifke'de, Bilecik'te ve Kahramanmaraş'ta köy adı olduğunu da belirtti.

Kars'ı bu topraklarda Mezopotamya'dan beri gelen engin tevhid bilincinin adı olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, "Nasıl Kars, İç Anadolu ile Kafkasları, Kafkaslarla Mezopotamya'yı, orta Asya ile Anadolu'nun ve Balkanların kavşak noktasındaysa, Asya ile Avrupa'yı birleştiriyorsa, Kars'ın geleceğine dair planlarımız ve hedeflerimiz de inşallah Kars'ı bütün Avrasya'nın merkez ve kavşak şehirlerinden bir haline getirmektir" diye konuştu.

"Hiçbir güç karşısında eğilmeyeceğiz"

Salondakilerin "Dik dur eğilme, AK gençlik seninle" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Allah'ın izniyle hiçbir güç karşısında eğilmeyeceğiz" karşılığını verdi.

Rus Savaşı'ndaki kahramanlıklarından dolayı şeref madalyası verilen ilk şehrin Kars olduğunu belirten Davutoğlu, Kars'ı bir kavşak şehir yapmayı planladıklarını, Avrasya'dan, Asya'dan Avrupa'ya giden her yolun bu ilden geçmesini hedeflediklerini söyledi.

"Bunun için Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nu inşallah 2015'te hizmete açacağız" diyen Davutoğlu, açılışta tekrar Karslılarla bir araya geleceğini belirtti.

Bu kapsamda yapılacak diğer yatırımlara ilişkin de bilgi veren Başbakan Davutoğlu, "Nahcivan, Iğdır, Kars bağlantısını da kurduğumuz zaman Can Azerbaycan'ın iki yakasını bir araya Kars üzerinden getireceğiz" dedi.

Kenti önemli bir lojistik merkez haline getireceklerini ifade eden Davutoğlu, ziyaretleri kapsamında kente bir müjde getirdiklerini ve Kars Havalimanı yeni terminal binasının açılışının gerçekleştireceklerini kaydetti.

Davutoğlu, yeni terminal binasıyla havalimanının kapasitesinin 1 milyondan 3,5 milyona çıkacağını da vurgulayarak, "Bizim gerçekleştirdiğimiz hedeflere başkalarının ufukları, rüyaları bile yetmez" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kars'ta havalimanı yeni terminal binası açılışında yaptığı konuşmada, "Kobani de Halep de Lazkiye de Bayırbucak da bize tarihin emanetidir. Oradaki Kürt, Türkmen, Arap, Sünni, Nusayri, Hristiyan bütün kardeşlerimize sahip çıktık, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün de Kobani'deki kardeşlerimizin yanındayız. Ama onlar, bu olayları bahane edip bütün ülkede bir vandalizm, eşkıyalık yapmaya kalktılar, HDP ve zihniyeti." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli'ye buradan çağrıda bulunuyorum; eksik ama güzel bir başlangıç yaptılar. İnşallah seçim yaklaşıyor, hadi buyurun Hakkari'ye, Diyarbakır'a, Van'a, Bitlis'e, Bingöl'e, Mardin'e, Batman'a. Sayın Bahçeli'ye bu çağrıyı yapmazdım normalde. Dikkat ederseniz onun bu Kobani olayları sırasındaki tavrını da takdir ettiğimi ifade etmiştim ve Başbakan olur olmaz bütün liderlere de çağrıda bulunmuştum, 'gelin siyasetin üslubunu belli bir düzeyde tutalım, birbirimizi eleştirelim ama hakaret etmeyelim. Sayın Bahçeli, ne zaman döndü ve bizi ihanetle suçladı işte o zaman sınırları aştı, sınırını aştı, haddini aştı.

Bahçeli'den bundan sonra ifadelerine dikkat etmesini rica edeceğim. Bir daha bu devlete, bu al bayrağa, bu devletin para birimine onur kazandırmış olan AK Parti kadrolarına konuşurken, dikkat edeceksin, dikkat."