Başbakan Davutoğl,u Stk ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sadece Türkiye’deki kamplarda 36 bin Suriyeli bebeğin doğduğunu ifade ederek, “Anneleri babaları Türkiye’ye sığınmasaydı o bebekler dünyada olmayacaktı” dedi.

Başbakan Davutoğl,u Stk ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kars’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Davutoğlu, “Yeni Türkiye diğerken biz, demokrasisiyle güçlü, ekonomisiyle kendi kendine yetebilen, kendi kendine yeten ve başkalarına yardım edebilen, dış politikasıyla bütün dünyada saygın bir Türkiye, rüyası ve hedefi içerisindeyiz. Bakınız Avusturya’da G-20 toplantısına katıldım. Filipinler’e gittim. Filipinler hükümeti ile Moro Müslümanları arasındaki barış görüşmelerinin son aşamasında elimizden gelen katkıyı yaptık. Geldim Erbil’e ve Bağdat’a gittim. Oradan döner dönmez Patnos, Tunceli, Erzincan ziyaretlerini yaptım. Çarşamba günü Urfa’daydım. Suruç’taydım Kobani’den gelen kardeşlerimizle kucaklaştım. Şimdi bugün Erzurum ve Kars’tayım. Yarın Ülkemizin batısında Balıkesir, Trakya’da Kırklareli’ndeyim. Şu trafiğe de baktığınızda aslında hedefimizin ne olduğu ortaya çıkar. G-20 zirvesinde biz, Türkiye’yi ekonomik olarak dünyanın en iyi 20 ülkesi arasında yeni dönemin başkanlığına hazırlamak için görüşmeler yaptık. Pazartesinden itibaren Türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin zirve başkanlığını alıyor. Dünya ekonomisin nabzı Türkiye’de yönetilecek. Karslılar bundan gurur duyuyordur” diye konuştu.

“BÜTÜN BU KRİZLERE RAĞMEN, DÜNYADA KALKINMAYI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
“Borç kapısında bekleyen bir ülke yerine dünyanın ekonomisinin nasıl seyir alması gerektiğini söyleyen, yönlendiren bir Türkiye. En az gelişmiş ülkelere de koordinatörlük yapıyoruz” diyen Davutoğlu, şunları söyledi:
“Onları bir araya getiren bir Türkiye, biz bir kimliği diğeri ile karşılaştırmak veya onları kıyasla üstünlük iddia etmek diye bir siyaseti kökten reddediyoruz. Bizim inancımıza göre üstünlük ancak takva iledir. Ancak insanlara hayır ile hizmet etmektir. Bu kültürden geldiğimiz için Bağdat’ta, herkesle kucaklaştık. Erbil’de herkesle kucaklaştık ve ülkemize dikkat edin etrafta bir ateş çemberi olmasına rağmen huzuru, sükunu ve bütün bu krizlere rağmen, dünyada kalkınmayı sürdürmeye çalışıyoruz. Çünkü bizim nihai hedefimiz ülke içerisinde halkıyla bütünleşmiş bir siyaset, milletiyle bütünleşmiş bir devlet, milletine hizmet etmeyi onur adaleden bir devlet, kimseye yukarıdan bakmayan, kibirle bakmayan, tepeden bakmayan bir siyaset anlayışı ve gelir adaletsizliği giderilerek, ülkemizin her yerinde vatandaşlarımızın refah içerisinde yaşamasını sağlayan bir siyaset anlayışıdır.”
“Bunun önünde engel çıkarmak isteyenler var. İşte son Kobani olaylarında bazı çevrelerin nasıl yıkım içerisinde olduklarını gördünüz” diyen Davutoğlu, “Bugün de dahi Mürşitpınar’da, Kobani’de, bazı olumsuz gelişmeler olunca hemen Türkiye’yi suçlamaya çalışan çevreler var. Biz her zaman söyledik. Suriye söz konusu olduğunda, Arap, Kürt, Türkmen, kardeşlerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmeyiz. Kobani’de de gerek Peşmergelerin geçiş sürecinde, gerekse insani yardım bağlamında her türlü yardımı yaptık. 200 bin Kobanili kardeşimizi ağırladık” şeklinde konuştu.

“O BEBEKLER DÜNYADA OLMAYACAKTI”
Türkiye’nin İslam’ın adını lekeleyen IŞİD örgütüne karşı durduğuna dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:
“Ben daha Çarşamba günü Suruç’taydım. Sınır kapısındaydım. Oradaki kardeşlerimizin nasıl bir muhabbetle Türkiye’ye bağlı olduklarını görmekten memnun oldum. Binlerce çocuk, on binlerce bebek, Suriye’den kaçıp Türkiye’ye geldi. Onların hepsine düşünün Türkiye kapısını açmasaydı, bana son verilen rakam Suruç’ta sadece kamplarda 36 bin bebek doğdu. Suriyeli bebek. Eğer onların anneleri babaları Türkiye’ye sığınamamış olsaydı, o bebekler dünyada olmayacaktı. Böyle bir devletin her hangi bir şekilde, her hangi şiddet örgütüne, terör örgütüne destek olması mümkün mü? Biz Suriye’de baskı yapan rejime karşıyız. Her zaman da karşı durduk. Suriye’deki kardeşlerimize baskı ve zulüm yapan ve İslam’ın adını lekeleyen IŞİD terör örgütüne de karşı durduk. Karşı durmaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin çevresinde istediği yegane şey huzurdur, istikrardır ve barıştır.”
Yemeğin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Vali Günay Özdemir tarafından Kafkas halısı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından da Kars’ın simgesi olan Kars Kalesi’nin maketi hediye edildi. Davutoğlu ve beraberindekiler yemeğin ardından DSİ’den ayrılarak havaalanına geçtiler. Davutoğlu buradan uçakla Balıkesir’e hareket etti.
Kaynak: İHA