Sudan Ulusal İlaç ve Zehir Kurulu Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sudan Ulusal İlaç ve Zehir Kurulu personeline yönelik eğitim programı düzenlendi.


TİKA ve Sudan Ulusal İlaç ve Zehir Kurulu, 2011 yılından bu yana işbirliği içerisinde bulunuyor. Sudan’da çok önemli bir konumda yer alan İlaç ve Zehir Kurulu, uluslararası bir güvenirliğe sahip olma özelliği taşıyor. Birçok Kurul personeli ise, 2011 yılından itibaren Türkiye’de TİKA koordinesinde Gıda Tarım Hayvancılık ve Sağlık Bakanlığı’nda hem beşeri hem de hayvanlara ait ilaç, yem, yem katkı maddesi, kişisel bakım ürünleri hakkında eğitimler aldı. 2014 yılında İlaç ve Zehir Kurulu personeli 4 eczacıya, Sudan’da kullanılacak olan ilaçların kayıt altına alınarak kontrollü bir şekilde halka sunulmasının sağlanması amacıyla Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından “İlaç Kaydı ve Birleşik Dosya Denetimi Eğitimi” konulu eğitim programı düzenlendi.

Bununla birlikte Kurul personellerinden 6 veteriner hekim, veteriner ilaçlarının ve yem katkı maddelerinin kayıt altına alınması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden eğitim aldı.

Eğitimlerin çok faydalı olduğunu bildiren Kurul Başkanı ve yöneticileri, TİKA’ya desteğinden dolayı teşekkürlerini sundular. Yetkililer, TİKA’nın Sudan’a vermiş olduğu desteğin kamu kurumları tarafından memnuniyetle karşılandığını belirttiler

Kaynak: İHA