Sarıgül'den ağaç kesen CHP'li belediyeye sert tepki

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kütahya'nın Şaphane ve Simav ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Sarıgül'den ağaç kesen CHP'li belediyeye sert tepki
Ziyaretine CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz'ın da eşlik eden Mustafa Sarıgül, ilk olarak Şaphane ilçesine gitti. Burada pazar esnaflarını ziyaret eden Sarıgül, daha sonra Belediye Başkanı Rasim Daşhan'ı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Sarıgül, 'Şaphane Belediye Başkanını kutluyorum ve sizi bir parti gözetmeksizin diğer siyasi parti başkanlarıyla muhtarlarımızla belediye meclis üyelerimizle Ocak ayının 15'inde İstanbul Şişli'ye bekliyorum. Sen Şaphane Belediye Başkanı olarak 657 sayılı devlet memurlarını temsil ediyorsun. Bu kolay bir olay değil. Sana tavsiyem şu hiçbir zaman güçlülerden yana olma haklılardan yana ol güçlü görünenlere bakma bazılarına bir görev verilir bu görevi layıkıyla yaparlar mı, ayakta dik mi dururlar, hiçbir zaman doğruluktan ayrılma. Sen böyle olduğun sürece Cumhuriyet Halk Partisi seni hiçbir zaman ortada bırakmaz. Ben Ocak ayının 8'ini veya 9'unu Belediye Meclis üyeleri günü ilan edeceğim. Belediye meclis üyelerini hiçbir zaman ihmal etme bütün kararlarını onlarla danış' dedi.

Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Sarıgül'e çini tabak hediye etti.

Şaphane'den Simav'ın Kuşu köyüne giden Sarıgül, halkın yoğun sevgisiyle karşılaştı. Sarıgül, 30 Mart seçimlerinde köye dönüşen Kuşu köyünün belediyeyesinin kapatılmasını eleştirdi. Mustafa Sarıgül, 'Kuşu'da yıllardan beri barış mücadelesi özgürlük mücadelesi demokrasi mücadelesi veren kuşunun geleceğinden başka hiç birşey düşünmeyen hiçbir siyasi parti gözetmeden el ele omuz omuza birlik olan kuşu halkını kutluyorum. Bu zamana kadar belediye olan kuşunun belediye olması engellenmemesi lazım. Kuşu'da yaşayan herkes bir tek şey istiyor. Atalarımızın bize bıraktığı Kuşu belediye tabelasını aşağıya indirmeyin. Kaç seçimdir büyük bir dayanışma örneği veriyorsunuz. Bu gün Türkiye'nin gözü Kuşu'da olacak. Kuşu'nun 4 mahallesinin bu şanlı mücadelesine selam olsun.Bende demokrasiye inandığım gibi Kuşu'ya yürekten inanıyorum. 4 sandıkta bin 648 seçmen 4 mahallede sandığa gitmeyerek büyük bir ses verdiniz. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Biz burada 1952 yılında belediye olan kuşunun belediye olmasını istiyoruz. Kuşu'nun menfaatleri doğrultusunda beraber oldunuz. Kuşu'ya Haziran ayında geleceğim. Kuşu'da verilen bu mücadele herkese örnek olmalı diğer belediye olup da köye dönüştürülmeye çalışılan yerlerde vatandaşlar kuşunun bu mücadelesini örnek gösteriyorlar. Bende Kuşu'nun bir evladı olmaya hazırım. Bir gün burası belediye olacak' diye konuştu.

Daha sonra Simav geçen Sarıgül, burada partililere seslenerek, 'Yolsuzluk yapmadan ülke kaygısı çekerseniz herkes sizle olur. Burada koltuklar kimseye kalmamıştır. Kaç dönem yaparsanız yapın elbet bir gün sona erecek ve halka ineceksiniz. Asıl olan halka indiğinizde de saygı görmeniz. Bir de Yalova Belediye Başkanı'nı buradan kınıyorum hangi partili olursa olsun ağaç kesen bizden değildir' ifadelerini kullandı.