Papa Franciscus Türkiye'de

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Türkiye'ye geldi.

Papa Franciscus Türkiye'de
Papa Françesko ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya Havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu. Papa Françesko'yu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Deniz Yaveri Deniz Yarbay Noyan Özçelik ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu apronda uçağın merdivenlerinde karşıladı.

İNCE BELLİ BARDAKTA TÜRK ÇAYI
Daha sonra Papa Françesko ile Bakan Çavuşoğlu, Şeref Salonu'na geçerek burada bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Papa'nın ince belli bardakta Türk çayı içtiği bildirildi.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Papa'nın konvoyunun geçeceği yol güzergahlarında üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. Üst geçitlerde polisler bulunurken, polis helikopterleriyle de havadan denetim yapıldı.

Uçakta DHA muhabiri Esma Çakır'ın da aralarında bulunduğu gazetecilere konuşan Papa Françesko, “Günaydın. Bu seyahatte bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. Yaptığınız işi destekliyorum. Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Çünkü Türkiye şu anda sınırındaki çok sayıda mülteciye yardım ediyor. Bu hizmetinizden dolayı size teşekkür ediyorum” diye konuştu.