Bilecik ve Söğüt İlçesinde Acemi Erler Yemin Etti

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 1994/4 tertip erler ile kısa dönemler, törenle yemin etti.

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakıldığı törende, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen ve konuşma yapan erlere ödülleri, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can tarafından verildi.

Geçmişte askerliğini 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanlığı'nda yapan ve oğulları da aynı yerde vatani görevine devam eden babalar ile asker olan oğullarına, Vali Nayir, Tuğgeneral Koç, Başkan Vekili Can, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit de hediyeler verdi.
2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosu'nun marşlar çaldığı tören, acemi erlerin yemin etmesi ve resmigeçitle sona erdi.
Törene, daire müdürleri, askeri yetkililer, şehit aileleri, huzurevi sakinleri, emekli rütbeli askerler ile erlerin yakınları katıldı.

-Söğüt'teki bin 622 acemi er yemin etti
Söğüt ilçesinde de Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığı'nda görevli 1994/4 tertip bin 622 acemi er düzenlenen törende yemin etti.
Ertuğrulgazi tören alanında gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Vekili Bilecik Kaymakam Adayı Muhammed Salih Koç, Jandarma Ulaştırma Eğitim Taburu ve Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Emin Alan, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Cumhuriyet Savcısı Gökalp Yalçın ve daire müdürleri ile asker aileleri katıldı.

Yarbay Alan, törende yaptığı konuşmada, yeminin, askerliğe yürekten bağlanış teminatının şeref, bedelinin de gerektiğinde vatan uğrunda ölmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Şanlı Türk bayrağımızla anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. Edeceğiniz bu yeminle, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı ve kararlı birer savunucusu olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılacaksınız. Taşıdığınız üniformanın, yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu unutmayınız."
Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, 4 haftalık eğitim boyunca eğitim, atış ve spor dallarında başarılı olanlarla birliğe ilk katılan erlere ödülleri verildi.

Vatani görevlerini Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığı'nda yapan 23 babaya ve onlara eşlik eden anneye, yine aynı yerde görev yapan oğulları çeşitli hediyeler verdi.
Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığı Bandosu'nun marşlar çaldığı tören, Jandarma Marşı'nın okunması ve resmigeçitle sona erdi.
Daha sonra asker ailelerine, aşure ikramında bulunuldu.
Kaynak: AA