94/4 Tertip Askerler Yemin Etti

Hatay 121. Jandarma Er Eğitim Alayı'nda düzenlenen törenle 3 bin 632 acemi asker yemin etti.


Hatay Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, vatani görevin her Türk’ün yapması gereken ve onurla şerefle yapmayı arzu ettikleri bir görev olduğunu ifade etti.

Millet olarak vatani görevi yapanları en iyi şekilde karşılayan ve saygı gösteren onların yaptığı işin önemini bilen bir millet olduğumuzu belirten Topaca, "Geçmişte bunun sıkıntılarını çektik bugün içinde bulunduğumuz bu vatan toprağı Hatay geçmişte bunun sıkıntılarını çekti ve bu yüzden askerimizin eğitimini onun görevini çalışmasını hep gıpta ile bakarız askerimizin iyi eğitilmesi ve ayakta durması bize güven verir” dedi.

Hatay 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan da konuşmasında, ”Ailelerin kısa süre önce davul zurnalarla bize emanet ettiği evlatlarını iyi bir asker olacak şekilde eğitmeye özen gösterdik. Milletimizin bize emanet ettiği genç Mehmetçiklerimizin askerliğe hızla uyum sağlamaları ve en üst düzeyde kazançlarla tekrar sevdiklerine kavuşması en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 bin 632 acemi asker yemin ederek usta asker oldu. Yemin töreninin ardından aileler asker olan çocuklarıyla hasret giderdi.
Kaynak: İHA