Reyhanlı'da Enerjisa Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Reyhanlı ilçesinde Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (EnerjiSA) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıda, il genelindeki elektrik sıkıntılarını ve bu sıkıntıların giderilmesi için planlanan 2015 yılı yatırım oranları hakkında bilgi verdi.
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de özelleştirmenin yapılmasının ardından kentte yaşanan elektrik sorunlarının arttığını belirtti.

Hatay'ın büyükşehir olmasının ardından özel idareye bağlı olan köylerin mahalle statüsüne alınarak ilçe belediyelere dahil edildiğini anımsatan Şanverdi, şunları söyledi:
"Köylü vatandaşımız yeni elektrik aboneliği için firmaya müracaat ettiğinde, yetkililer yapı kullanma izni istenmekte ve vatandaş belediyemize yönlendirilmektedir. Hali hazırda köylerimizin hiç birinde imar planı yoktur. Belediyemiz bu nedenle yapı kullanma izni verememektedir. Bu durumda vatandaşlarımız elektrik aboneliği alamamakta ve mağdur duruma düşmektedir. Birinci önceliğin bu sorunun çözüme kavuşması olmalıdır. Bilindiği üzere bölgemizde sık sık Elektrik kesintisi meydana gelmektedir. 186 elektrik arıza hattından bir yetkiliye ulaşmak adeta çileye dönüşmekte vatandaş dakikalarca beklemeye alınmaktadır."
Toplantıya, Kaymakam Yusuf Güler ve EnerjiSA Bölge Müdürü Selman Nair, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA