Özel İdare Binası Yerine Çocuk ve Çiçek Temalı Park

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıkımı tamamlanan İl Özel İdare binası alanına, çiçek ve çocuk temalı park yapılacağını bildirdi.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, "ucube bina" olarak adlandırılan İl Özel İdare binasını göreve gelir gelmez yıktırdığını, binanın yerine, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı ile "muhteşem bir park projesi" yapılacağını vurguladı.
Çocuk ve çiçek, sanat ve çiçek temalı parkların kent merkezine nefes aldıracağını belirten Türel, "Antalya örnek bir yaşam alanına kavuşacak. Bölgede ciddi rahatsızlığa neden olan güvenlik sorunları ortadan kalkacak" dedi.

İl Özel İdare alanı, Yavuz Özcan Parkı ve Kadın Yarı'nı kapsayan alanda yer alan projenin yaklaşık 22 bin metrekarelik alanı kapsadığını ifade eden Türel, ihalesi tamamlanan projenin 4 ayda tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.
Türel, çocuk ve çiçek teması işlenecek park alanında 2 süs havuzu, bir runner tip havuz, çiçek şelalesi, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler heykelleri ile oyun alanlarının bulunacağını kaydetti.

Başkan Türel, bölgede bulunan Garnizon Komutanlığı, askerlik şubesi ve Orduevi'ni başka bir alana taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'nı diğer kentlere örnek olarak bir yapıya dönüştürmek istediklerini de açıklamasına ekledi.
Kaynak: AA