Kahkaha gerekçeli provokasyona dava

Kahkaha atan öğrenciyi azarladığı iddiasıyla tehdit edilen Esra Keskinkılıç, “Dedikleri tarihte okulda değildim, provokatörlerden davacı oldum” dedi.

Kahkaha gerekçeli provokasyona dava
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi bir grup, Osmanlıca derslerine giren Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’ın bir öğrenciyi kahkaha attığı için uyardığı idiasıyla protesto etti. Okulda el broşürleri dağıtıldı ve okulun her yanına posterler asıldı. Fen Edebiyet Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Cinemre, Esra Keskinkılıç’a okulun güvenlikli olmadığını söyleyerek okula gelmemesini istedi. Keskinkılıç, öğrenciler ve olaya karışan idareciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hocayı hedef gösterdiler

Geçtiğimiz günlerde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri Osmanlıca derslerine giren Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç’ı hedef göstererek bir protesto düzenledi. Keskinkılıç’ın bir öğrenciyi kahkaha attığı için uyardığını iddia eden öğrenciler bunun gericilik olduğunu ileri sürerek konuyla ilgili el broşürleri ve afişler hazırladı. “AKP zihniyetinin taşıyıcıları bu kez de Mimar Sinan’da sahneye çıktı. Ülkede yükselen gericiliği ve kadın düşmanlığını konuşmak ve tepkimizi dillendirmek için öğrenciler ve akademisyenler olarak Bomonti Kantininde bir araya geliyoruz” diye yazdıkları broşürler öğrencilere dağıtıldı. Okulun çeşitli yerlerine posterler asıldı. Bazı kız öğrenciler protestoya çağrı için video hazırladı. Öğrencilerin ve bazı akademisyenlerin katıldığı protesto öncesinde okulun duvarlarındaki ilginç afişler dikkat çekti. “Velev ki İbneyiz”,“Sevişmek istiyoruz” yazan afişlerin gölgesinde Osmanlıca hocası Esra Keskinkılıç’ın istifa etmesi gerektiği söylendi. Güvenlik gerekçesiyle okula giremeyen Keskinkılıç ise böyle bir olayın hiç yaşanmadığını, iddia edilen gün okula hiç gitmediğini söyledi.

O tarihte okulda bile değildim

Keskinkılıç, öğrencilerin iddialarına göre “ben bir kız öğrenciyi kahkaha attığı için kınamışım” ve bunu 28 Ekim 2014 günkü dersimde yapmışım. Bakın, olayın düzmece olduğu buradan da rahatça anlaşılabilir. Şöyle ki: Bahsedilen tarih, Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün öncesine denk gelir ve öğleden sonra resmi tatil idi” dedi.

Tamamen bir senaryo

Konunun bizzat kahkaha mevzuuna getirilmesnin tamamen bir senaryo olduğunu ifade eden Keskinkılıç, “Ben bir ilim insanı olmayı seçtim. Benim taraf olmam söz konusu bile olamaz. Benim, eserlerim, çalışmalarım, duruşum ortadadır. Senelerce ilim ürettim, dedikodu ve yobazlık değil” şeklinde konuştu. Keskinkılıç, bu olaya karışan öğrenciler ve idareciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.