Seramiksan'dan Eğitime Dev Destek

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde faaliyet gösteren Seramiksan, Turgutlulu ve Ahmetlili bin 675 öğrenciye Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla geri ödemesiz toplam 2,5 milyon TL'lik burs verecek.

Seramiksan'dan Eğitime Dev Destek

Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitim yardımı alacak bin 550 öğrenciyi belirleme çalışmaları tamamlandı. Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü yaptığı açıklamada, bu bursun ilçede faaliyet gösteren Seramiksan A.Ş. tarafından verildiğini belirtti.

Seramiksan firması tarafından verilen bursun geri ödemesiz olduğu ve toplam ödenecek rakamın 2 milyon 285 bin 440 TL olduğu açıklandı

Seramiksan'ın bursu vakıf aracılığıyla verme nedenini de açıklayan Kaymakam Günlü, şunları söyledi:
"Firma burs alan öğrencilerin tahsil hayatları bittikten sonra kendilerini şahıslara borçlu hissetmelerini istemediğini eğer borçlu hissedeceklerse bu hissin devlete karşı oluşmasını temenni ettiklerini belirtti.

"
Kaymakam Nazmi Günlü başkanlığındaki mütevelli heyet yüksek okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere Kasım ayında başlayacak olan ve Haziran ayında son bulacak bursların dağıtımına başladı.

Kaymakam Günlü, 2 yıllık eğitim alan 363 öğrenciye aylık 175, 4 yıllık eğitim alan bin 123 öğrenciye aylık 185, 5 yıl ve üzeri eğitim alan 64 öğrenciye de aylık 225 lira yardım yapılacağı açıklandı.

Günlü, yaptığı açıklamada, “Tahsil yardımı alacak olan bin 550 öğrencinin Kasım ayı yardımlarının aylık 285 bin lira, yıllık 2 milyon 285 bin 440 liradır. Bu burslar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla hayırsever Seramiksan’ın sahipleri olan Demirdöver ailesi verilmektedir. Ailenin büyük destekleri sonucunda bu öğrencilere her ay banka hesaplarına bursları yatacaktır. Ailemize çok teşekkür ediyoruz ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi


AHMETLİ'DE 125 ÖĞRENCİYE BURS
Ahmetli'deki vakıfla da firmanın aynı çalışmayı yaptığı ve Ahmetli'de de 125 öğrenciye burs verildiği öğrenildi. Turgutlu ve Ahmetli'de Seramiksan firmasının burs verdiği öğrenci sayısı bin 675 olurken, yıllık burs tutarı 2,5 Milyon TL'ye yaklaştı.

Öte yandan vakfın 2014-2015 eğitim öğretim yılının başında ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, kıyafet gibi yardımların yapıldığını ve bu miktarın da 158 bin 400 TL olduğu açıklandı.
Kaynak: İHA