Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol Açıklaması

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, 30 Nisan ayı itibariyle borcu bulunan 18 bin 684 mükellefe ait 8 milyon 218 bin 687 TL alacak tahsilinden vazgeçildiğini bildirdi.

Erol, Öğretmen Evi'nde yaptığı basın açıklamasında, Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerince tahsil edilen bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin hükümleri içeren 6552 kanun tasarısının 11 Eylül tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
Söz konusu kanun hükümleriyle özel sektörün kamuya olan borç yükünü azaltmak, maliye ve para politikalarının daha etkin şekilde kullanılmasını sağlamanın yanı sıra yatırım ortamını iyileştirmekle ekonomik kalkınmanın devamlılığını sağlamanın amaçlandığını ifade eden Erol, şöyle devam etti:
"Bu amaçla, 30 Nisan tarihi itibariyle kesinleşen borçlara ödeme, ayrıca davaların sulh yoluyla çözümü kolaylığı getirilmiştir. Araç muayenelerini zamanında yaptıramamış olan araç sahiplerine 31 Aralık tarihine kadar bu işlemi yaptırmaları halinde; her ay itirabiyle tahsil edilecek yüzde 5 faiz yerine kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon oranında hesaplanan tutarın tahsil edilmesi suretiyle ödeme kolaylığı getirilmiştir.
Ayrıca Vergi Dairesi Başkanlığımızca, 30 Nisan tarihi itibariyle borcu bulunan 18 bin 684 mükellefimize ait 8 milyon 218 bin 687 TL alacak tutarının tahsilinden vazgeçilmiştir. Kanun kapsamında, Hatay genelinde 24 Kasım tarihi itibariyle 33 bin 516 müracaat sonuçlandırılmıştır. Borçlu mükelleflerin bu yapılandırmadan faydalanmaları için 1 Aralık 2014 tarihlerine müracaat edebilecekler."
Kaynak: AA