Giresun'da Odalar ve Borsa İlin Sorunları İçin Ortak Hareket Etme Kararı Aldı

Giresun ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odaları ile Giresun Ticaret Borsası yönetim kurullarının ortak bir toplantı yaparak Giresun'un öncelikli sorunlarının çözümü için ortak hareket etme kararı aldığı bildirildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, toplantıda, Giresun adına birlikteliğin ve güç birliğinin ilin kanaat önderleri olan odalar ve borsa tarafından yapılacağını belirtildi.
Toplantıda bir rapor hazırlandığı kaydedilen açıklamada, "Hazırlanan bilgilendirme dosyası katılımcılarla paylaşıldı ve ön fizibiliteyi yapmak üzere hazırlanan anketin Ordu ve Giresun illerindeki imalat sanayicileriyle birebir görüşmeler yapılarak ön bir hazırlık çalışması gerçekleştirilmesi konusu üzerinde duruldu. Bu proje için kollektif hareket edilmesi kaydıyla Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsası'nın birlikteliğiyle yürütülmesine karar verildi" diye belirtildi.
Açıklamada, Giresun için güç birliği yapılacak olan yatırımlarla ilgili de bilgiler verilerek, şunlar aktarıldı:
"Giresun Güney Çevre Yolu'nun bölge ekonomisine ve imarına sağlayacağı katkı. Bu projenin ivedilikle faaliyete geçirilmesi için çalışma yapılması. Gümüşhane'den Tirebolu'ya inecek demiryolu projesinin yatırıma dönüştürülmesi, Giresun-Şebinkarahisar yolu standartlarının yükseltilme çalışmalarının hızlandırılması ve Eğribel Tünel projesinin yatırıma dönüştürülmesi. Bulancak OSB çalışmalarının takip edilmesi, belediyeler ile görüşülerek yeni ticari alanların imara işlenmesi. Ordu-Giresun Havaalanında yer alacak işletmelerin her iki il yatırımcısına ortak paylaştırılması için sürecin takip edilmesi. Havaalanı projesi ile bölgemize yönelecek Arap turistler için yaylalarımızın tesis altyapısının güçlendirilmesi çalışmalarına TKDK, KOSGEB, DOKA gibi destek kuruluşları ile yatırımcıya katkı sağlanmasına öncü olmak."
Kaynak: AA