İzci Liderleri Kozaklı'da Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmen izci liderleri, 22-23 Kasım'da Kozaklı ilçesindeki kampta bir araya geldi.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, ilçedeki termal bir otelde düzenlenen kampta, hedef kitleleri olan çocuk ve gençlere verilecek eğitimde birinci derecede etkili olan öğretmenlerin, aynı zamanda izci lideri olmalarının Türk izciliğine çok büyük katkı sağladığını belirtti.

Vali Yardımcısı Vural Demirtaş ise ülkelerin gelişmesinde eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak, gençlerin hem zararlı alışkanlıklardan korunmasında hem de boş zamanlarının etkili ve verimli kullanılmasında izcilik çalışmalarının gerekli ve önemli olduğunu kaydetti.

Günümüzde daha çok önem kazanan temiz çevre bilincinin yerleşmesi ve geleceğimizin daha güvenli olması için izci liderlerine daha çok görev düştüğünü belirten Demirtaş, kampta bulunan öğretmenleri tebrik ettiğini ifade etti.

Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru da bir genci eğitmenin ve topluma yararlı hale getirmenin çok farklı yolları olduğunu ancak en etkili yollardan birinin izcilik çalışması olduğuna inandığını kaydetti.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ise seminer çalışması için kaplıca şehri olan Kozaklı'yı tercih ettikleri için Milli Eğitim Bakanlığı izcileri ve organizasyon ekibine teşekkür etti.
İlçenin 8 bin yatak kapasitesine ulaştığına dikkati çeken Güven, daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasite ve tecrübede olduklarını anlattı.
Tören sonunda Subaşı, protokol mensuplarına izci nizamnamesi hediye etti.


Kaynak: AA