Bülent Arınç Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası konuştu...

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada HDP'nin taleplerinin Öcalan'ı zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Bülent Arınç Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası konuştu...
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Demirtaş, 6-7 Ekim olaylarından önce sokağa çıkan çağrısı yaptı. İnsanlar öldü, Türkiye bir kaos yaşadı. Etkisinden kurtulduk ama o insanların kanları hala yerlerde.

Bunlar HDP'nin çizgisinde olmadığı için zarar gören insanlardı. Bu nedenle Demirtaş ve arkadaşları yarım ağızla bir özür dilediler.

Demirtaş aday olduğu zaman Türkiye'nin partisi olma iddiasındaydı. Birçok kesimden oy aldı. Bu siyasi bir başarıdır. Eğer HDP bu çizgiye otursa, belki yüzde 10'luk barajı aşacaklardı. Ama 6-7 Ekim olaylarıyla yüzlerindeki makyaj bozuldu.

Basınımız her şeye çok meraklıdır ama hiçbir gazeteci Demirtaş'ın 1 ay boyunca nerede olduğunu sormadı. Biz neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Çözüm sürecini başka noktalara taşıyacak hareketler yapmayın.

İstekleri hükümeti zor duruma düşürüyor. Siz Öcalan'ın bile talep etmediği, onun taleplerinin dışında bir takım talepler öne sürerek Öcalan'ı zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyor musunuz? Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getiriyormek istiyorsunuz? Bizim hükümetimiz, kamu düzeninin esas olduğunu söylüyor. Buna evet demek bu kadar mı zor?

İmralı'ya ziyaret olacak mı ',elbette olacak. 'Kim olacak, kaç kişi olacak ',bunu da söyledik. Onların talepleri olur Adalet Bakanımız değerlendirir, en kısa zamanda, belki birkaç gün içinde bu ziyaret olacak. 'Hayır bu ziyaretler olmayacak' diyen oldu mu Hayır. 'Efendim farklı insanlar da gidebilir mi ileride?' Elbette gidebilir. Makul olan her şeyi karşılıyoruz, karşılayacağız.

YARGITAY BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI
Yargıtay Başkanı Sayın Alkan, kendi adına bir açıklama yapmış. Bu konuşulur, tartışılır gerekliyse Sayın Adalet Bakanımız da herhalde bu konuda bir açıklama yapabilir.

Yargıtayda yeni daireler kurulmasını Sayın Adalet Bakanımız bir ihtiyaç olarak görmüşse bunu iyi bir gerekçe olarak kabul etmek zorundayız ancak Yargıtay Başkanımızın bu konudaki düşüncelerinin de dinlenmesinde, görüşülmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

EDİRNE'DEKİ SİNAGOG KRİZİ

Sinagog'u restore ederken bugüne kadar ibadet yapılmış bir yerden ibadet yapma imkanını, fonksiyonunu düşünmedik. Sayın Valimiz yanlış yapmıştır. Hissi davranmıştır.'