Batman'da Zeka Gelişim Çalışmaları

Sason İstiklal Ortaokulu'nda görev yapan öğretmen Nazlı Aypak, ilçede zeka kültürünün gelişmesi için çalışma başlattı.

Sason'daki öğrencilerin zeka oyunlarıyla tanışması için gerekli materyalin temin edilmesi için çeşitli kurumlara mektup yazdığını belirten Aypak, Dünya Zeka Oyunlarında Türkiye'yi temsil eden Türk Beyin Takımı'nın (TBT) kendilerine ücretsiz 200 dergi gönderdiğini söyledi.

Aypak, amacının beyin takımına Sason'dan üye kazandırmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Türk Beyin Takımı, okullarda ve birçok eğitim kurumunda okul içi ve okullar arası zeka oyunları yarışması düzenliyor. Bende Sason'da bu tür faaliyetlerin geliştirilmesi için Türk Beyin Takımına başvurdum. Belki de 'bir takım üyesi bizim Sason'dan çıkar' dedim. Onlarda bize aylık ücretli dergilerinden bedava gönderdiler. Ben bu dergileri okulumuz öğrencilerine hem zeka oyunları seçmeli dersi hem de zeka gelişimi için hediye ettim."
TBT'nin zeka oyunları alanında Türkiye'de faaliyet gösteren en deneyimli kurum olduğunu anımsatan Aypak, "TBT, okullarda düzenlediği zeka oyunları seminerleriyle öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin zeka oyunlarıyla tanışmasına ve bu oyunların faydalarını anlamasına katkıda bulunuyor. Bence Sason'da da bu kültürün gelişmesi gerekmektedir. Bu amaç doğrultusunda ilk, orta, lise, üniversite öğrencilerine ve ilgi duyanlara yönelik çeşitli yarışma ve eğitim etkinlikleri düzenlenebilir" diye konuştu.

Kaynak: AA