Başkanlar 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Kutladı

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu, AK Parti İçel İl Başkanı İsmail Taşpınar ve İçel Baro Başkanı Alpay Antmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yayınladıkları mesajlarla kutladılar.


Mesajında Eş Başkanlar Türk ve Mutlu, eğitim emekçilerinin zor ancak kutsal bir görev üstlendiklerinin altını çizerek, ancak öğretmenlik mesleğinin hak ettiği değeri, maddi ve manevi açıdan görmediğini savundular. Eğitim sendikaları tarafından yapılan son araştırmalara göre, öğretmenlerin önemli bir bölümünün çok ciddi ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya olduğuna, bir bölümünün ağır kredi borcu altında iken, kimi öğretmenlerin de geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kaldığına dikkat çeken Eş Başkanlar, "Merkezi idarenin politikaları, eğitim-öğretim alanını gün geçtikçe itibarsızlaştırmaktadır. Öğrenci ve öğretmenler, neredeyse her yıl değişen müfredat, sınav ve yerleştirme sistemleri nedeniyle adeta bir karmaşa ortamına itilmişlerdir. 4+4+4 sistemi, donanımlı ve fiziki yeterliliği olan okulların imam-hatip okullarına dönüştürülmesine sahne olmuştur. Öğretmen, öğrenci ve veliler, uygulanan politikalar nedeniyle mağdur edilmiş; velilerin bir bölümü çocuklarını özel okula almak zorunda bırakılmıştır. İlkokula başlama yaşı düşürülmüş, bazı temel gereksinimlerini bile karşılayamayan küçük çocuklar, adeta anne kucağından zorla alınır hale gelmiştir. Taşımalı eğitimden öğretmenlerin ekonomik zorluklarına, okulların fizik yetersizliklerinden ülke genelindeki öğretmen açığına kadar sayısız konudaki sorunların çözümü için acilen kararlı bir iradenin gereksinimi vardır. Aksi takdirde 24 Kasım Öğretmenler Günü, asıl anlamını taşımaktan uzak kalmaya devam edecektir. Biz Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları olarak, tüm zorluklara rağmen özveri ile öğrencilerine, çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak için gecesini gündüzüne katan tüm eğitim emekçilerinin 'Öğretmenler Günü'nü kutluyor, onların başta özlük hakları olmak üzere tüm sorunlarının çözümü için yetkililere çağrımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İçel İl Başkanı Taşpınar ise öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve geleceğin mimarı olmaya devam edeceğini kaydederek, "Millet Mektepleri'nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza yalnızca müfredatta yazılı olan dersleri öğretmezler. Onlar çocuklarımızın hayatlarında önemli mihenk taşlarını oluştururlar. Çocuklarımızın iyi birer bireyler olmalarında ve kişiliklerini oluşturmalarında çok önemli bir yere sahiptirler. Öğretmenlik görevinin kutsal bir görev olduğunu hayatları boyunca eğitmeyi ve öğretmeyi kendilerine bir görev olarak gören öğretmenlerimiz, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için gece gündüz demeden gayret göstermektedirler. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan öğretmenlerimizin fedakar ve üstün gayretlerine bağlıdır. Öğretmenlerimiz, bizlerin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu vesileyle, ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak görevlerini hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

İçel Baro Başkanı Alpay Antmen de ülkemizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmeni olduğu 24 Kasım’ın, 1981 yılından buyana 'Öğretmenler Günü' olarak kutlandığını anımsatarak, "Dünyada yaşanan sistemik değişim, teknolAvrupa da siyaset hakkı verilmeyen öğretmenlerin yalnızca Türk öğretmenleri olduğu, Türk öğretmenlerinin kamuda en düşük ücret alan memurlar olduğu gerçeği, biran önce tarihin tozlu sayfalarında yer almalıdır. Nitelikli, birikimli ve donanımlı sağlam bir öğretmenlik ruhu oluşturulması, kararlara katılan, motivasyonu yüksek, meslek kimliğine rengini verebilen eğitim ordusuna sahip olmak adına eğitim sisteminin ana sorunları çözüme kavuşturmalı, tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük durumu iyileştirilmeli ve böylece tüm eğitim bileşenlerinin mazeret üretmesinin önü kesilmelidir. Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu camia eğitim çalışanlarıdır. Ancak ülkemizde bugün ataması yapılmayan 300 bini aşkın öğretmen bulunmaktadır. Bu soruna derhal çözüm üretilmelidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA