Büyükşehir Belediye Meclisi

Güdül leblebisinin marka değerini artırmak amacıyla, ilçedeki sektöre ilişkin ticarethanelere destek kararı alınan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Şereflikoçhisar’daki Hirfanlı Barajı’na kıyısı olan köylerdeki tarlaların da baraj suyuyla sulanabilmesi için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Meclis’te ayrıca Ankara’da atıl durumda bulunan binaların, estetik görsellik kazandırmak amacıyla Büyükşehir’in icraatlarının yer aldığı dev panolarla giydirilmesine karar verildi.

Neredeyse her toplantıda çevre ilçelere Büyükşehir Belediyesi tarafından bir destek kararının alındığı Meclis’te bu kez de Güdül ve Şereflikoçhisar’ı ilgilendiren kararlara imza atıldı.

Ali İhsan Ölmez başkanlığında düzenlenen toplantında Güdül leblebisinin marka değerinin geliştirilmesi için bu konuda faaliyet gösteren ve işleyemez duruma gelen ticarethanelerin desteklenmesi ve sektörün yeniden ayağa kaldırılması için ne gibi çalışmalar yapılabileceğinin araştırılması konusu oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda ayrıca Güdül Çağabey Mahallesi Camii’nin yanında bulunan park alanının, dinlenme parkı olarak düzenlenmesi yine oy birliğiyle karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca Şereflikoçhisar’daki Hirfanlı Barajı’ndan yararlanmak üzere baraja kıyısı bulunan köylerin tarıma dayalı tarla ve arazilerinin sulanabilmesi için gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması da meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

ATIL BİNALARA ESTETİK GÜZELLİK
Kent estetiğinin artırılması amacıyla, şehir içinde atıl durumda bulunan binaların tespit edilip, üzerlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarının yer aldığı panolarla giydirilmesine ve görselliğin artırılmasına ilişkin Kent Estetiği Komisyon Raporu’ndaki, “Bu amaçla ne gibi çalışmalar yapılabileceğinin araştırılması hususu” ifadeleri de tüm üyelerin “evet” oyuyla karara bağlandı.

Belediye Meclisi’nde yarından (Pazartesi) itibaren ilçe bütçeleri alfabetik sıraya göre görüşülmeye başlanacak.
Kaynak: İHA