Ak Parti Kazan İlçe Kongresi

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Terörü ayağımıza pranga yapmak isteyenlere, 2015 seçimlerinde terörü sonlandırarak cevap vereceğiz" dedi.

Partisinin Kazan ilçe teşkilatının 5. Olağan Kongresi'ne katılan Genel Sekreter İpek, yaptığı konuşmada, "Türkiye ne zaman dışa dönük çevresiyle ilgilenen ve bölgesel bir güç olma yolunda ilerlemeye başlasa ya darbelerle ya koalisyon dönemleriyle önü kesilmektedir. İhtilaller bu ülkeyi fakirleştirmiştir. İnsanımızın ekmeğinden çalmıştır. O muhtıralar, 28 Şubat süreçleri bu ülkeyi fakirleştirmiş, milletimizin hak etmediği bir dönemi yaşatmıştır. Ama AK Parti dönemi, milletle birlikte bunun hepsini elinin tersiyle itmiş, milleti iktidarın merkezine yerleştirmiştir" diye konuştu.

İpek, 2015 seçimlerinin, AK Parti kadrolarının parlamentoda Anayasayı değiştireceği ve Türkiye'nin önünü açacağı, bir kısım prangaları da kıracağı seçim olacağını vurgulayarak, "Terör bizim bölgesel bir güç olmamızı engellemek için dış destekli olarak Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Ama bunu bir şekilde sonuçlandıracağız. Çünkü Doğu ve Güneydoğu'da birinci parti AK Parti'dir. Terörü ayağımıza pranga yapmak isteyenlere, 2015 seçimlerinde terörü de sonlandırarak cevap vereceğiz" görüşünü bildirdi.
Gezi olayları ve ardından 17 ile 25 Aralık yargı darbesi girişiminin, bu ülkenin gelişmesinden, büyümesinden, ekonomisinin güçlenmesinden ve demokrasi çıtasının yükselmesinden korkanların yaptığı bir saldırı olduğunu vurgulayan İpek, "Gezi olayları, Necip Fazıl'ın ifadesiyle yoğurt dolu bir kaba mukavva bir kama batırılmasıydı. Önce olacak gibi umutlandılar ama sonra Genel Başkanımızın İstanbul'daki 1,5 milyon kişinin katıldığı mitingi sonrası o umutları da eriyip gitti" ifadesini kullandı.
Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Sarayı eleştirilerine de cevap veren İpek, Türkiye'nin şu anda geldiği seviyeye yakışan bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapıldığını, dünyayı gezmeyenlerin, bilmeyenlerin bunu eleştirebileceğini belirterek, "Bu milletin sarayıdır ve sonraki seçilecek Cumhurbaşkanlarına kalacaktır. Dolayısıyla bu kadar küçük düşünceli bir muhalefet olamaz" değerlendirmesinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edeceklerini belirterek, "Genel Merkezimizden ricamız, bu seçimlerde milletvekili adaylarının ya mevcut milletvekilleri arasından ya da mutlaka ama mutlaka teşkilatımız arasından çıkmasını istiyoruz. Bizi satacak kişilerden olsun istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki sağ oyların yüzde 65'lerde olduğunu ve AK Parti'nin de gelebileceği maksimum oy oranının yüzde 65 civarında olacağını belirten Gökçek, yüzde 50'lerde olan AK Parti'nin oyunu daha da ileriye çıkartmak için MHP, BBP ve Saadet Partisi tabanına çok sıcak mesajların verilmesi gerektiğini söyledi.


Kongreye, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, MKYK üyeleri ve davetliler katıldı.

Kongrede, Ali Yıldıztepe yeniden ilçe başkanı seçildi.
Kongre öncesi Ak Parti Kazan ilçe teşkilatının yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.
Kaynak: AA