Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir'de, "Sahaflık ve Tarih" konulu panel düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarih Araştırmaları Topluluğu tarafından tertiplenen Fen Edebiyat Fakültesinin salonundaki panelde konuşan sahaf Etem Coşkun, kitap okumanın ciddi bir iş olduğunu ifade ederek, "Her okunan kitap, sizi başka bir kitaba yönlendirir. Ömür kısa, okunacak kitap çok. Seçici olmak zorundasınız. Sahaflar, her dilde kitabın temin edildiği ve araştırmacıya temel kaynak oluşturabilecek mekanlardır" ifadesini kullandı.
- Hareketli yaşam yürüyüşü
Kırşehir'de, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü yapıldı.
İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, obeziteyle mücadele konusunda toplumun bilinç düzeyini artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile organize edilen yürüyüşün Kent Park'ta gerçekleştirildiği belirtildi.
Yürüyüşe İl Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli şube müdürleri Yakup Yücel ve İlker Kılıç'ın katıldığı kaydedildi.
- Elektrik kesintisi
Kırşehir'de elektrik kesintisi yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meram Elektrik Dağıtım AŞ tarafından 23-28 Kasım tarihlerinde bazı bölgelerde bakım çalışması gerçekleştirileceği ifade edildi.
Yarın 09.00-13.00 saatlerinde Karahıdır beldesi ve civarındaki tesislere, 24 Kasım Pazartesi günü, 09.00-13.00 saatlerinde merkeze bağlı Çayağzı beldesine, Kurtbeliyeniyapan köyü ve civarındaki tesislere elektrik verilemeyeceği belirtildi. Aynı gün ve saatte merkeze bağlı Seyrek köyünde, Çiçekdağı ilçesine bağlı Demirli ve Boztepe ilçesine bağlı Çevirme ve Hüseyinli köylerinde enerji kesintisi yapılacağı belirtildi.
Ayrıca, 25 Kasım Salı günü 09.00-12.00 saatlerinde merkeze bağlı Homurluüçler, Yukarıhomurlu ve Dulkadirlikaraisa köylerinde elektrik kesintisi uygulanacağı aktarıldı.
Açıklamada, 26 ve 28 Kasım'da, 08.00-11.00 saatleri arasında merkeze bağlı Kalankaldı, Sevdiğin, Yağmurlukale, Yağmurlubüyükoba, Yağmurluarmutlu, Kortolu, Sıdıklıekizağıl, Sıdıklıdarboğaz, Sıdıklıkumarkaç, Sıdıklıküçükboğaz, Sıdıklıküçükoba, Sıdıklıortaoba, Sıdıklıbüyükoba, Yeşilli, Uzunaliuşağı, Karaduraklı köyleri ile Toklumen beldesi genelinde enerji kesintisi gerçekleştirileceği kaydedildi.
Kaynak: AA