Sakarya'da Sağlık Memurunun Darbedildiği İddiası

Sakarya Valiliği, Karasu Devlet Hastanesinde görevli sağlık memuru O.D'nin darbedilmesini kınayarak, olayla ilgili adli süreç başlatıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karasu Devlet Hastanesine başvuran hastaya sağlık personeli tarafından tedavi için gerekli işlemlerin yapıldığı, basında da ifade edildiği üzere darp gibi üzüntü verici olayın meydana geldiği belirtildi.
Sağlık çalışanlarının fedakarca, "gece-gündüz" demeden, her türlü şartta vatandaşlara hizmet verdiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu hizmetlerin karşılıklı hoşgörü, saygı ve sevgi çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir. Vuku bulan bu hadise elbette esef vericidir. Bu münferit olayı kınıyoruz. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmış olup, hukuki yönden olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızla karşılıklı güven esasına dayalı güler yüzlü hizmet anlayışına devam edeceğiz.
Vatandaşlarımızın da sağduyulu şekilde hareket etmesini temenni ediyoruz."
Karasu Devlet Hastanesine 18 Kasım Salı günü iğne yaptırmak için gelen hasta, canının yandığını söylemiş, bunun üzerine bir yakınının O.D'yi yumrukla darbettiği ileri sürülmüştü.
Kaynak: AA