Nilüfer Belediyesi Enerji Yönetim Ekibi’nden Çimtaş Ziyareti

Nilüfer Belediyesi Enerji Yönetim Ekibi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından finanse edilen teknik destek kapsamında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Eğitimi’ni uygulayan ÇİMTAŞ’a teknik gezi ziyaretinde bulundu.


Nilüfer Belediyesi, oluşturduğu Enerji Yönetim Ekibi ile saha çalışmalarına başladı.

Eğitim faaliyetleri ile enerji yönetiminde ve verimliliğinde önemli faydalar sağlamak için gerçekleştirilen kurumsal yapı, Nilüfer Belediyesi bünyesinde alınan kararların uygulayıcısı olarak kent halkının da bu konuda bilinçlenmesini hedefliyor. Ekip, enerjinin giderek daha da büyük önem taşıdığı günümüzde, verimli kullanılması esasına dayanan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile bir enerji politikası oluşturmak, uygulamak, amaç ve hedefler belirlemek için gerekli adımları attı.

Çalışmalar kapsamında Nilüfer Enerji Yönetim Ekibi bu modeli uygulayan ÇİMTAŞ’ı ziyaret etti. Gemlik’teki tesislerde yapılan ziyarette KAIZEN sistemi ve kalite yönetim sistemine entegre edilen ISO50001 modelinin kuruluş aşaması, uygulaması hakkında bilgi alınarak saha incelemeleri yapıldı.

ÇİMTAŞ yetkilileri de, önümüzdeki günlerde Nilüfer Belediyesi’nin enerji uygulamaları hakkında bilgi almak için Nilüfer’e geleceklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA