Kepsut'tan Kısa Kısa

Kepsut'ta yapılması planlanan barajla ilgili gelecek yılın ocak ayında proje ihalesine çıkılacak.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, yaptığı açıklamada, DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenözü makamında ziyaret ettiğini belirterek, ilçeye yapılması planlanan baraj hakkında bilgi aldığını söyledi.

İlçe için önemli yatırımlardan biri olan Karagöz Mahallesi'ndeki Değirmencik Deresi üzerine yapılması planlanan Kepsut Barajı'nın proje ihalesinin ocakta yapılacağını ifade eden Cankul, ardından yapım ihalesinin tamamlanacağını ve temelinin atılacağını anlattı.
Barajın havzasında birikecek suyun ne kadar araziyi sulayacağının önemli olduğunu dile getiren Cankul, şunları kaydetti:
"Bununla ilgili çalışmalar yaptıktan sonra eğer uygunsa bizim talep ettiğimiz bölgelerde sulama kapsamı içine alınacak. Daha sonra Yaylabaşı Göleti projemiz vardı o da bu yıl artık bütün çalışmalar bitti. Programı, proje ihalesi bitti artık yapım ihalesi aşamasına geldi. O da mart ayında ihaleye gireceği bildirildi.

Mart ayında yapım ihalesi başlayacak en fazla haziran ayında inşallah kazma vurulmuş olacak."
Cankul, Bükdere Göleti çalışmalarının da devam ettiğini 2016'da temelinin atılacağını vurgulayarak, Durak, Örencik ve Tuzak göletleri için su ölçüm çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

- Ağız ve diş sağlığı semineri
Ağız ve diş sağlığı haftası dolayısıyla Kepsut'ta seminer düzenlendi.

Kepsut Belediyesi, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Kepsut Çok Programlı Lisesi salonunda ilkokul öğrencilerine Dr. Duygu Kılıç tarafından seminer verildi.

Kılıç, ağız ve diş sağlığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin, diş kontrollerinin düzenli yapılması, koruyucu diş hekimliği uygulamalarının yaygınlaştırılması, toplumun ağız ve diş sağlığının gelişimine de katkıda bulunulması amaçlı yapıldığını söyledi.

Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi Başhekimi Dr. Serkan Munis, sağlığımızın önemli bir parçası olan ağız diş sağlığının, özellikle küçük yaşlarda verilen eğitimle sağlandığını belirterek, "İlkokulda okuyan öğrencilerimize eğitim semineri çerçevesinde dişlerin önemine, dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğine dair sinevizyon ve çizgi filmlerle eğitim semineri düzenliyoruz" dedi.

Kepsut Belediyesi tarafından eğitim seminerine katılan öğrencilere diş fırcası ve macunu dağıtıldı.
Kaynak: AA