Öğretmenden Öğrenciye Darp İddiası

Karabük’te 12 yaşındaki öğrenciyi dövdüğü iddia edilen öğretmen hakkında öğrencinin velisi şikayetçi oldu.

Öğretmenden Öğrenciye Darp İddiası

Olay, saat 16.00 sıralarında Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre, 6’ncı sınıf öğrencisi F.E.B’nin, sıra arkadaşıyla konuştuğunu gören matematik öğretmeni N.K., F.E.B’ye elinin tersiye yüzüne vurdu. F.E.B., kanayan burnunu koluyla temizledikten sonra lavaboya gitti. Burnundaki kanı temizleyen F.E.B., sınıfa giderek öğretmeninin verdiği dersi dinledi. Okul çıkışı evine gelen çocuğunun okul formasının üzerindeki kan lekesini gören baba Recep B. şok oldu. Babasının sorması üzerine F.E.B öğretmeninden dayak yediğini anlattı. Recep B., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne oğluyla birlikte giderek rapor aldıktan sonra hastaneye gelen Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince karakola giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

Hastane önünde gazetecilere okul forması üzerindeki kan izlerini gösteren F.E.B., “Sıra arkadaşımla konuşuyordum. Hocam geldi direkt burnuma vurdu. Kanayan burnumu önce koluma sonra da peçeteye sildim. Sonra arkadaşlarımın verdiği peçeteyi alarak lavaboya gittim. Bir süre burada burnumu temizledim. Tekrar sınıfa girdim. Ders bitince evime gittim. Aynı öğretmen öncede kafamı duvara vurmuştu” dedi.

Recep B. ise, öğretmenin ceza alması için ellerinden geleni yapacaklarını, böyle bir dönemde öğretmenin öğrencisini dövdüğüne inanamadığını söyledi.

Okul yöneticileri ise olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlatacakları söyledi.

Kaynak: İHA