Hayvanat Bahçesindeki 3 Aslan Yavrusuna İsim Aranıyor

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'ndaki özel yaşam alanlarında dünyaya göz açan 3 aslan yavrusu, internet sitesi üzerinden düzenlenecek anketin ardından isimlerine kavuşacak.

Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 hafta önce 2'si dişi olmak üzere 3 aslan yavrusunun dünyaya geldiğini, böylece aslan barınağındaki nüfusun 5'e çıktığını söyledi.

Doğal yaşam ortamlarının bozulmasının ardından av bulamamaları ve çeşitli çevresel faktörler dolayısıyla aslan gibi yırtıcı hayvanların sayılarının azaldığını belirten Aydın, hayvanat bahçesinde özel olarak tasarlanmış yaşam alanlarında bakımları yapılan hayvanların varlığının artmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Aydın, bir süre sonra barınaklarının yetmeyeceğini vurgulayarak, "Yeni dünyaya gelen yavrularımızın sevincini yaşıyoruz. Henüz onlara isim vermedik. Ziyaretçilerimiz, takipçilerimiz ve üyelerimizin en çok önerdiği 5 isim üzerinden düzenleyeceğimiz anketin sonucuna göre aslanlarımızın adlarını koyacağız" dedi.

Yırtıcılardan sorumlu hayvan bakıcısı Vahit Yokuş da aslanların 3,5 ay doğum sürelerinin olduğunu anlattı.
Doğumun ardından anne aslanın her zamankinden biraz daha agresif olduğuna işaret eden Yokuş, "Yavruları korumak için tepkileri değişiyor. İlk birkaç hafta veteriner hekim bile göremedi. Sadece beni gördü. Sabah temizlikleri yapılıyor, öğleden sonra yemleri veriliyor. Aslan yavrularına vitamin takviyesi de yapılıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA